Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Grootmachten in de picture: de VS, China en India

2 juli 2024
China en de Verenigde Staten zijn twee van de grote spelers op het wereldtoneel en India heeft inmiddels China ingehaald als het land met het hoogste bevolkingsaantal. Zowel India als de VS maken een verkiezingsjaar door. Drie docenten belichten deze landen in vier cursussen, waarvan twee nog deze zomer en twee in het najaar.

Tanja Groenendijk – de Vos wijdt twee korte cursussen aan de Verenigde Staten: De ‘Recht-Lijnige’ Staten van Amerika’, letterlijk en figuurlijk. De Verenigde Staten ontstonden uit 13 Engelse kolonies, die in 1776 onafhankelijk werden. Inmiddels zijn er 50 staten met rechte grenslijnen, elk met unieke wetten en culturen. De cursus behandelt de uitbreiding en het karakter van deze staten, en werpt zo een originele kijk op het land. Data: 22 en 29 augustus.

In aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen op 5 november behandelt Tanja Groenendijk – de Vos de strijd om het Witte Huis aan de hand van de vraag: Hoe democratisch zijn de Amerikaanse Verkiezingen 2024? Het genuanceerde antwoord op die uitdagende vraag hoort u in twee colleges op donderdagochtend. Data: 17 en 24 oktober.

Meine Pieter van Dijk gaat in op de rol van China als economische en politiek wereldmacht. De relatie met de Verenigde Staten speelt daarbij een belangrijke rol. Deze zesdelige cursus vindt plaats op donderdagmiddag. Startdatum: 17 oktober.

In augustus start zijn cursus India, een opkomende economie van formaat. In deze cursus gaat het niet alleen om de economie, maar ook om de cultuur en de interne tegenstellingen van de grootste democratie ter wereld. Startdatum: 12 augustus.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.