Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Onderzoeksstage VU-NT2 Research: meertalige grammatica-instructie in de NT2-klas

7 december 2023
VU-NT2 biedt taalcursussen, docentenopleidingen, leermiddelenontwikkeling en onderzoek aan. Onze medewerkers zoeken daarvoor actief de samenwerking met elkaar op. Zo ontstaat een sterke verbinding tussen de verschillende teams die binnen en buiten de VU taalonderzoek doen, NT2-onderwijs geven, NT2-docenten opleiden of samen met uitgevers NT2-leermiddelen ontwikkelen.

Een voorbeeld daarvan zijn de onderzoeksstages die VU-NT2 Research aanbiedt in samenwerking met VU-NT2 Academy. Daarmee willen we ons NT2-onderwijs innoveren en evalueren. Zo is in september 2023 Denise van der Beek gestart met een onderzoeksstage waarin het effect van meertalige grammatica-instructie centraal staat. 

Binnen onze NT2-klassen krijgen NT2-leerders verschillende vormen van grammatica-instructie aangeboden. Deze instructies variëren in aanpak: deductief (starten met regeluitleg) versus inductief (zelf regel laten ontdekken in taalinput). Binnen deze aanpakken maken docenten bij de instructie al dan niet gebruiken van de moedertaal. Denise van der Beek is masterstudent toegepaste taalwetenschappen, specialisatie NT2 aan de VU. Zij onderzoekt wat NT2-leerders van die verschillende instructies vinden en wat ze ervan leren.

De resultaten van dit onderzoek zijn niet alleen belangrijk voor het NT2-onderwijs aan de VU, maar kunnen ook leiden tot aanpassingen in onze docentenopleidingen en leermiddelenontwikkeling.

Neem voor meer informatie over onderzoeksstages contact op met Camille Welie

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)