Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nieuwe docenten bij HOVO in het voorjaar

18 januari 2023
Met veel plezier introduceren wij twee nieuwe docenten bij HOVO Amsterdam: Fedde Benedictus en Rob Groenland. Fedde is gespecialiseerd in de theoretische natuurkunde. Rob is meteoroloog en weet alles van het weer. Lees meer over deze twee docenten.

Fedde Benedictus
Fedde Benedictus promoveerde in 2016 aan de Universiteit van Utrecht in de filosofie van de natuurkunde. Naast universitair docent en redacteur van het natuurkundige tijdschrift Foundations of Physics is hij actief parasporter en neemt hij deel aan internationale paraklimwedstrijden. Binnenkort start zijn eerste cursus voor HOVO Amsterdam, over ‘Theorieën van alles’. 

Rob Groenland
Meteoroloog Rob Groenland is verbonden aan het KNMI en is al langer actief als HOVO-docent op andere universiteiten. Binnenkort geeft hij zijn eerste college voor HOVO Amsterdam. Hij leert u meer over een onderwerp dat ons iedere dag bezighoudt, namelijk het weer. Rob legt in zijn college  de fundamenten van de dynamische meteorologie uit, oftewel de bewegingen en ontwikkelingen in de atmosfeer. Hij laat vervolgens ook zien hoe meteorologen de theorie toepassen op het actuele weer.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.