Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leestip en actie: Beter laat dan nooit

24 mei 2023
Wat zijn de voordelen van een langzame ontwikkeling of rijping? Moet je er altijd ‘vroeg bij zijn’? Of is later ook goed? Annemiek van Kessel deed onderzoek naar laatbloeiers. In haar onlangs verschenen boek ‘Beter laat dan nooit. Hoe word je een laatbloeier?’ verkent zij het thema en tekent ze tal van inspirerende levensverhalen op van mensen die later dan hun leeftijdgenoten tot bloei kwamen.

Beter laat dan nooit?
Voor haar boek zocht uit Annemiek van Kessel uit of langzame ontwikkeling en/of rijping voordelen voor de (mentale) gezondheid van mensen heeft. Kunnen mensen daardoor langer leven en langer deelnemen aan het maatschappelijk leven, gelukkiger zijn? Ze interviewde verschillende laatbloeiers, bestudeerde levensgeschiedenissen en las honderden documenten en artikelen. Zij liet zich inspireren door bekende en minder bekende laatbloeiers. “Ik beschrijf wat hen typeert, hoe zij het roer omgooiden en wat wij van hen kunnen leren. Blijft de vraag of het mogelijk is om zelf een laatbloeier te worden. Het antwoord kan ik alvast verklappen. Iedereen kan een laatbloeier worden, maar dat moet je wel durven.”

Wees er vroeg bij: meld u uiterlijk 18 juni aan voor een najaarscursus!
Wilt u kans maken op een exemplaar van ‘Beter laat dan nooit’? Meld u dan uiterlijk 18 juni aan voor een cursus uit het najaarsprogramma van HOVO Amsterdam.

Voorwaarden en hoe het werkt

  • Het najaarsprogramma is op 26 mei bekend en vanaf die datum kunt u zich aanmelden voor een cursus.
  • Vul bij uw aanmelding voor een najaarscursus in het opmerkingenveld de actiecode in: 2023 Laatbloeier.
  • Najaarscursussen zijn alle cursussen die tussen 15 september en 15 december van start gaan.
  • Wij verloten drie exemplaren van ‘Hoe word ik een laatbloeier’ onder alle deelnemers die zich uiterlijk 18 juni hebben aangemeld voor een najaarscursus.
  • Bent u een van de winnaars? Dan krijgt u het boek uiterlijk begin juli thuisgestuurd.
  • Het boek is niet voor geld inwisselbaar.

De winnaars ontvangen persoonlijk bericht van HOVO. Daarnaast maken wij de prijswinnaars bekend in de nieuwsbrief die omstreeks half juli in uw mailbox zit. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.