Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Loopbanen in perspectief door Jos Akkermans

26 september 2022
In samenwerking met House of HR schreven loopbaanonderzoekers Jos Akkermans (VU Amsterdam) en Sofie Jacobs (Antwerp Management School) drie white papers over loopbaanperspectieven. Ze deden onder andere onderzoek naar loopbaansucces, loopbaandoelen en naar loopbaanspijt.

Succesvolle carrière niet af van één grote beslissing
Vandaag de dag hangt een succesvolle carrière vaak niet af van één grote beslissing als twintiger, maar van voortdurend leren en nieuwe dingen proberen. Mensen stippelen hun eigen verhaal uit, in plaats van een vast script te volgen. Het verlies van de voorspelbare loopbaan maakt het moeilijk om plannen voor de toekomst te maken, maar het biedt ook mogelijkheden om te ontwikkelen en van richting te veranderen.
Lees meer

Betekent een succesvolle loopbaan voor iedereen hetzelfde?
Het traditionele denken over loopbanen is nog in grote mate aanwezig. Promoties en salaris zijn vooral hoog onder werkers met een theoretische opleiding en functie, en vrouwen hebben gemiddeld gezien nog steeds een lager salaris dan mannen. In subjectieve succesfactoren zoals zekerheid en werk-privé balans zien de onderzoekers echter een inclusiever beeld.
Lees meer

Jongeren grootste groep werknemers met loopbaanspijt
‘Had ik maar op die vacature gereageerd, of toch maar een andere studie gekozen.’ Ongeveer één derde van alle Nederlanders en Belgen hebben spijt van keuzes die ze gemaakt hebben in hun loopbaan. Verrassend genoeg is het gevoel van loopbaanspijt het grootst onder jongeren. Tegelijkertijd vinden de onderzoekers dat mensen met meer loopbaanspijt minder loopbaansucces en een minder duurzame loopbaan ervaren.
Lees meer