Onder de verantwoordelijkheid van Vastgoedbeheer valt onder andere:
- gebouwen: bijvoorbeeld de daken, gevels, muren en vloeren (het casco),
- installaties: bijvoorbeeld brandblus-, brandmeld-, luchtbehandeling-, verwarming- en koelinstallaties, liften, elektrische installaties, waterleidingen en riolering,
- sanitaire voorzieningen.
Planning en uitvoering
Het vaststellen en plannen van de onderhouds- en beheerwerkzaamheden vindt plaats op basis van een meerjarige onderhoudsplanning (MJOP). Zaken als continuïteit, comfort, veiligheid, energieverbruik spelen bij het bepalen van de werkzaamheden een belangrijke rol. De werkzaamheden variëren van kleinschalige reparaties en het verhelpen van storingen, tot het uitvoeren van groot onderhoud.
(Onderhouds)werkzaamheden altijd in overleg
FCO houdt bij de uitvoering van het werk zoveel mogelijk rekening met de gebruikers van de ruimte. Voor aanvang van de werkzaamheden vindt altijd overleg plaats met de contactpersoon van de faculteit of dienst. Deze persoon wordt ingelicht over de plannen, ook wordt besproken hoe de overlast beperkt kan blijven. Eventuele gebruikerswensen komen tijdens het overleg ook aan bod.
De contactpersoon vormt de schakel tussen FCO en je faculteit of dienst. Hij/zij zorgt voor de verdere verspreiding van de informatie naar de betrokkenen. In het geval van openbare ruimten, verzorgt FCO de communicatie naar de gebruikers.
Wijzigingen aanvragen? Onderhoud aanvragen voor een eigen installatie?
Onderhoud aan VU-gebouwen, gebouwgebonden installaties en sanitair behoort tot de standaarddienstverlening van FCO. Wil je een aanpassing in een gebruiksruimte of onderhoud aanvragen? Heb je aanvullende wensen of wil je een storing melden? Lees dan verder op onderstaande pagina’s.