Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Programmatisch toetsen in de master geneeskunde

Laatst gewijzigd op 18 november 2022
Vanaf 1 september 2021 is de masteropleiding van de Faculteit der Geneeskunde VU gestart met de geleidelijke uitrol van programmatisch toetsen.

Waarom gaat de Faculteit der Geneeskunde VU programmatisch toetsen en wat betekent dat nu precies?

We leggen het in 2 minuten uit in deze explanimation.

Lees ook het interview 'Coassistenten aansporen om vaker feedback te vragen' van 7 juni 2021 met onderwijsontwikkelaar en projectleider programmatisch toetsen Franciska Koens en gynaecoloog Petra Bakker.

Einde cum laude

Studenten die vanaf 1 september 2022 starten met de klinische stages in de VU masteropleiding geneeskunde kunnen in dit programma geen cum laude meer behalen. De masteropleiding geneeskunde is per september 2021 gestart met programmatisch toetsen waarbij geen cijfers toegekend worden, alleen voldaan of niet voldaan. Om die reden is besloten om geen cum laude meer toe te kennen. Meer informatie en een veel gestelde vragen document vind je hier

Lees meer over programmatisch toetsen

 • Nieuwsbrieven

  Nieuwsbrief 6 

  juni 2023

  In deze nieuwsbrief onder andere updates over nieuwe formulieren in Scorion en e-learnings. Daarnaast zijn er interviews met Dr. Lambert Schuwirth, een van de grondleggers van programmatisch toetsen, en Dina Bousbaa, masterstudent en ECHO award winnares. 

  Nieuwsbrief 5 

  november 2022

  In deze nieuwsbrief blikken we onder andere terug op 1 jaar programmatisch toetsen, geven we tips over goede feedback, spreken we met Evelien Terstappen over haar rol als mentor en met Karen Kruijthof, lid Raad van Bestuur, over haar beste feedback.  

  Nieuwsbrief 4 

  april 2022

  In deze nieuwsbrief stellen we onder andere de masterbeoordelingscommissie voor, spreken we met Judith Dahlhaus van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar programmatisch toetsen al eerder ingevoerd is, en staan we stil bij de feedbacktraining voor studenten. 

  Nieuwsbrief 3 

  oktober 2021

  We zijn inmiddels gestart met programmatisch toetsen! In deze nieuwsbrief staan we onder andere stil bij de concrete veranderingen op de werkplek en nieuwe formulieren in Scorion.

  Nieuwsbrief 2

  april 2021

  In deze nieuwsbrief aandacht voor de nieuwe rol van mentor en de nieuwe trainingen die ontwikkeld zijn voor begeleiders en mentoren. 

  Nieuwsbrief 1

  januari 2021

  De eerste nieuwsbrief ter voorbereiding op de invoering van programmatisch toetsen in september 2021. Wat betekent programmatisch toetsen? En wat maakt goede feedback?

 • Trainingen

  Om begeleiders en mentoren te ondersteunen bij de overgang naar programmatisch toetsen heeft het team Docentprofessionalisering van de Opleiding Geneeskunde VU twee gloednieuwe trainingen rond de thema’s zelfsturend leren en feedbackgeletterdheid ontwikkeld. Alle trainingen zijn in samenhang ontworpen en de training voor begeleiders zelfs onder Amsterdam UMC-vlag, zodat één training volstaat voor zowel VU- als UvA-coassistenten. Ook voor coassistenten is er een training, die tijdens het voorbereidend coschap gegeven zal worden.

  Training voor mentoren

  Feedbacktraining voor begeleiders 

 • Wat verandert er nu precies op de werkvloer?

  Bekijk het in dit overzicht

 • Tijdlijn

  Programmatisch toetsen wordt in de komende jaren over de coschappen uitgerold. Deze tijdlijn laat zien wanneer elk coschap aan de beurt is.