Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Kom naar de Sustainability Talks 10 oktober 2024 18:00 - 20:30

Wie zijn de change makers van de toekomst? En wat kan je zelf doen om je steentje bij te dragen voor een betere wereld? Laat je inspireren!

Wie zijn de change makers van de toekomst? En wat kan je zelf doen om je steentje bij te dragen voor een betere wereld? Laat je inspireren door de sprekers die jouw vertellen over hoe je de wereld duurzamer en mooier kunt maken.  

Er zijn tal van mensen die laten zien dat het anders kan. Aan de VU en daarbuiten zetten wetenschappers, studenten en burgers zich in voor een betere wereld. Sustainability Office VU, Amsterdam Sustainability Institute en Young Green Business Club Zuidas nodigen een aantal van changemakers uit om tijdens Dag van de Duurzaamheid 2024 te spreken om jouw meest prangende vraag op het gebied van duurzaamheid te beantwoorden.

Het evenement wordt officieel geopend met een keynote speech van Faiza Oulahsen (KPMG), die het verhaal zal delen van haar activisme, milieuverandering en verandering. Na een Q&A met het publiek presenteren drie lokale changemakers hun visie op effectief veranderen en hoe zij erin geslaagd zijn dit persoonlijk te bereiken - Magnus Skår (Young Green Business Club Zuidas / Deloitte), Esther Kokmeijer (beeldend kunstenaar) en Krista Boots (MSc Politicologie student VU Amsterdam / Partij voor de Dieren & Jonge Klimaatbeweging).

Het laatste onderdeel van het officiële programma omvat een interdisciplinaire dialoog tussen Magnus, Esther, Krista en Tabitha Saliba (oprichter Green Office VU & oprichter Green Office Gemeente Amsterdam), gemodereerd door Nienke de la Rive Box.

De avond wordt afgesloten met een borrel en een netwerksessie tussen onze deelnemers.

We kijken ernaar uit je daar te zien!

Houd er rekening mee dat er een fotograaf foto's zal maken tijdens het programma. Mocht je niet graag gefotografeerd worden, laat dit dan op de dag zelf aan de fotograaf weten. 

Programma

18:00 - 19:00 Inloop & vegan diner

19:00 - 19:10 Opening van de Sustainability Talks

19:10 - 19:30 Keynote door Faiza Oulahsen met Q&A 

19:30 – 20:30 Flash talks door change makers, gevolgd door een interdisciplinaire dialoog

20:30 - 21:30 Borrel & networking 

Maak kennis met onze keynote spreker: Faiza Oulahsen

Maak kennis met onze keynote spreker: Faiza Oulahsen

Faiza Oulahsen werkt als Associate Director duurzaamheid bij KPMG en helpt organisaties bij de transitie naar een duurzaam bedrijfsmodel. Voordat ze bij KPMG kwam, was ze Greenpeace NL Program Director waar ze zich inzette voor klimaatactie - van VN-klimaattoppen tot rechtszaken over het klimaat. In 2013 trok Faiza de aandacht nadat ze in Rusland was opgepakt voor een vreedzaam protest bij een boorplatform. Ze studeerde Politicologie aan de VU.

Over Kom naar de Sustainability Talks

Startdatum

  • 10 oktober 2024

Tijd

  • 18:00 - 20:30

Locatie

  • Auditorium, Hoofdgebouw
  • (1e verdieping)

Adres

  • De Boelelaan 1105
  • 1081 HV Amsterdam

Georganiseerd door

  • Sustainability Office VU, ASI, GO VU & YGBC.

Taal

  • Engels

Maak kennis met de sprekers

Maak kennis met de sprekers

Esther Kokmeijer is momenteel woonachtig in Rotterdam en werkzaam wereldwijd. In haar werk als beeldend kunstenaar richt Kokmeijer zich vooral op de ‘Global Commons’, de mondiaal gedeelde natuurlijke hulpbronnen van de aarde; de oceanen, de atmosfeer, het universum en Antarctica. Het thema water in al zijn verschijningsvormen, zoals vloeibaar ‘water’, gasvormig ‘damp’ en vast ‘ijs’, speelt al enkele jaren een grote rol in haar werken.

Krista Boots  is Masterstudent Politicologie aan de Vrije Universiteit en actief binnen de Partij voor de Dieren en de Jonge Klimaatbeweging. Haar focus ligt op het afschaffen van fossiele subsidies en het promoten van duurzame, sociaal rechtvaardige beleidsmaatregelen. Door haar reizen in Australië en Nieuw-Zeeland ontwikkelde ze een diep bewustzijn over klimaatverandering. Krista zet zich in voor een duurzame wereld en benadrukt het belang van intersectionaliteit en rechtvaardigheid binnen de klimaatbeweging.

Magnus Skår is Manager bij Deloitte, met een focus op risicomanagement, interne audit en de toekomst van beveiliging en maatschappelijke veerkracht. Als professionele hobby’s maakt hij deel uit van het kernteam van de Young Green Business Club Zuidas, werkt hij aan een blauwdruk voor een maatschappelijke raad voor grote bedrijven met het UN Global Compact NL, is hij One Young World Ambassadeur en JINC-carrièrecoach. Hij studeerde Bestuurskunde en Crisis- en Veiligheidsmanagement aan de Universiteit Leiden.

Tabitha Saliba richtte tien jaar geleden de Green Office VU op en werd de eerste programmamanager. Na haar afstuderen startte ze ook een Green Office bij de gemeente Amsterdam om de verduurzaming te bevorderen. Nu is ze manager bij het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam, verantwoordelijk voor de duurzaamheidsstrategie van bouwprojecten. Ze studeerde Rechtsgeleerdheid aan de VU en ontwikkelde haar passie voor duurzaamheid als bestuurslid van de SRVU Studentenbond.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam