Waar deze driehoek geassocieerd wordt met zwaarte (denk aan piramides), staan de veertjes voor lichtheid en zachtheid. Daarnaast is het niet alleen een geometrische vorm, maar ook de Bijbelse symboliek van de drie-eenheid.
Wennen aan eigentijdse kunst
De reacties op de werken van Visser laten goed zien dat mensen soms even moeten wennen aan eigentijdse kunst. Dit was ook het geval toen dit werk van Visser voor het eerst bij de VU werd getoond.
Kunst voor bètawetenschappers
Speciaal voor het W&N gebouw werd in 1985 een aantal kunstwerken van Visser aangeschaft. Deze waren geselecteerd omdat zij inspeelden op de disciplines die in dit gebouw zijn ondergebracht: Wis- en Natuurkunde, Biologie en Scheikunde. De kunstcommissie onderbouwde de aankopen met de woorden: ‘De werken tonen de poëtische beeldende kant van geometrische figuren, vragen over ruimtelijkheid en begrenzing en de gevoelige symboliek van natuurlijke materialen’.
Veel emoties
Het werk van Visser riep verrassend negatieve reacties op onder de wetenschappers die in het W&N gebouw werkten. Er werden oproepen geplaatst in Ad Valvas met de vraag om de werken te verwijderen en het college ontving brieven met hetzelfde verzoek. ‘Dit had toch helemaal niks met kunst te maken.’ Een werk liep zelfs schade op. Het geeft maar aan dat kunst nogal wat emoties kan losmaken.
Een van Nederlands grootste beeldhouwers
De heldere eenvoud waarmee in dit geval Visser in zijn werk een maximum aan poëtische zeggingskracht oproept, maakt hem inmiddels tot een van Nederlands grootste beeldhouwers. Dankzij de toenmalige kunstcommissie bezit de VU nu een paar van de mooiste werken van Visser. Kunst die kan rekenen op de hoge waardering van de (inter)nationale kunstsector.