Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Willy Bakers, alumnus Executive Teamcoaching

Containment in een community

Alle voorbeelden die ik hier noem zijn ter illustratie van hoe bekrachtigend ik de keuze heb ervaren om aan de VU opleiding Executive Coaching deel te nemen vanuit de wens om mij professioneel te verdiepen.

In 2017 heb ik meerdere afspraken gehad met medecursisten uit de tweejarige opleiding Executive (team) Coaching waaraan ik tussen 2014 en 2016 heb deelgenomen. Zo zat ik met mijn buddy uit het eerste jaar samen in afwisselend haar en mijn praktijkruimte elk aan ons eigen master artikel te werken. Met mijn beide buddy’s uit het tweede jaar besprak ik lastige casuïstiek. 

Ik heb vijftien teamcoaches mogen ontvangen om samen te zoeken naar teaminterventies om vertrouwen te faciliteren. We gaan ook als groep onze ervaringen exploreren met werkvormen die betrekking hebben op het creatieve conflict. Ook deel ik inmiddels een coachruimte met een van de collega’s uit de VU-community, en werken we met veel plezier samen waar het past in concrete (team)coachvragen van opdrachtgevers. 

Alle voorbeelden zijn ter illustratie van hoe bekrachtigend ik de keuze heb ervaren om aan de VU opleiding Executive Coaching deel te nemen, vanuit de wens om mij professioneel te verdiepen. Met mijn lange ervaring als trainer en coach stapte ik oktober 2014 gemotiveerd het leertraject in. 

Sindsdien voel ik me opgenomen in een community van (team)coaches met dezelfde groei- en bloei aspiraties. We delen niet alleen het referentiekader dat Yvonne Burger, Erik de Haan, Rob van Eijbergen, Arend Ardon en Oscar David ons hebben aangereikt, maar ook de ambitie om voortdurend hoge kwaliteit te leveren in onze beroepspraktijk. 

Ook tijdens de supervisiesessies en inspiratiebijeenkomsten die voor alumni worden georganiseerd, kom ik bekende en onbekende collega’s uit andere opleidingsjaren tegen die allemaal bereid zijn om hun professionele bagage te delen. 

Delen wordt zo echt vermenigvuldigen!

Ik vond professionele containment in een inspirerende community! Welke teamcoach wil dat nou niet?

Willy Bakers

Ik vond professionele containment in een inspirerende community! Welke teamcoach wil dat nou niet?