Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ruby Fasten, Opleidingsmanager Hogeschool Leiden (afdeling Recht)

Ruby Fasten heeft haar gehele docententeam een cursus privaatrecht, bestuursrecht en strafrecht laten volgen. Hoe hebben zij dit ervaren?

“De afdeling Recht van HS Leiden heeft de nascholing van haar docenten hoog in het vaandel staan. Continue vakinhoudelijke ontwikkeling is belangrijk. Niet alleen voor het onderhouden van het kwaliteitsniveau van onze docenten. Ook onze studenten profiteren indirect als gevolg hiervan nu docenten de opgedane kennis actief delen in colleges en via social mediakanalen.”

Waarom koos u voor de VU? En hoe is de incompanycursus verlopen?
“Kiezen voor een incompanycursus van de VU betekent kiezen voor kwaliteit in de juiste setting, waarin de juiste toon geraakt wordt. Wij hebben daarom voor het gehele docententeam een cursus privaatrecht, bestuursrecht en strafrecht afgenomen. Onze docenten hebben uiteenlopende expertises. Het is dus een prachtige prestatie wanneer een cursus voor zo’n gemêleerde groep  zowel qua vorm als inhoud goed ervaren wordt.”

Wat was het (leer)effect van de cursussen?
“De deelnemers geraakten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het bestuursrecht, verbintenissenrecht en strafrecht. Het aanbieden van een incompanycursus voor ons hele docententeam heeft ook als bijzonder neveneffect dat de docenten vakinhoudelijke discussies met elkaar aangaan, zelfs als zij zich niet binnen hetzelfde sujet bevinden. Dat geeft nieuwe en creatieve inzichten. Het enthousiasme voor het vak en de brede interesse was heel duidelijk terug te zien bij de docenten. Daarmee gepaard gaan leuke, nieuwe initiatieven zoals het schrijven van blogs en het herontwikkelen van onderwijs.”

Wat waren uw (persoonlijke) beweegredenen om deze cursus te gaan volgen?
“Van origine ben ik jurist en deelnemen aan deze cursus betekent weer eens ouderwets de vakinhoud in te duiken. Buiten deze persoonlijke interesse is het in mijn rol als onderwijsmanager mijn taak en zorg dat de focus van de opleiding niet uit het oog verloren raakt. Een goed verzorgde cursus zorgt voor inhoudelijke inspiratie bij collega’s die op hun beurt de didactische vertaalslag kunnen maken naar het dagelijkse leven op HS Leiden.”

Heeft u nog tips voor juristen die overwegen om een incompanycursus te gaan volgen?
“Kijk breder dan alleen naar de ontwikkeling van kennis. Het enthousiasme bij collega’s, soms pittige, inhoudelijke discussies, de initiatieven die eruit volgen en de ontspannen sfeer zorgen voor een bijzonder gewaardeerde middag!”


Ook op zoek naar een juridische (incompany) cursus of opleiding?
Bekijk het aanbod van de VU Law Academy of bezoek de pagina met juridische incompany mogelijkheden.

Ruby Fasten foto