Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nadia van der Pool

Altijd bezig met leuke nieuwe dingen

Coördinator van de Onderwijswerkplaats, de job title van Nadia van der Pool, klinkt kort. Maar schijn bedriegt. Achter deze functieomschrijving zitten veel verschillende werkzaamheden.

Bij de VU Onderwijswerkplaats, onderdeel van VU Centre for Teaching & Learning (VU CTL), is Nadia teamleider van de student-assistenten en projectleider van enkele innovatieprojecten. Ze denkt mee over hoe VU CTL het onderwijs verder vooruit kan helpen. Haar VU-brede netwerk zet ze in om docenten of onderwijsstaf van verschillende afdelingen, faculteiten of diensten met elkaar in contact te brengen. Ook is Nadia mede-organisator van VU-brede onderwijsevenementen voor docenten.

Hechte vriendschappen binnen collegiaal team
De meeste voldoening haalt Nadia uit het leiden van het studententeam. Nadia: “Dat zijn 7 tot 12 studenten, ieder met hun eigen achtergrond en talent. Het maakt me trots dat dit team altijd hecht is, ondanks de vele wisselingen door bijvoorbeeld afstuderen of stages. Nieuwe teamleden voelen zich welkom en iedereen staat voor elkaar klaar. Er ontstaan zelfs vriendschappen die voortduren na het afstuderen!”

Your VUture: blended bordspel
Nadia’s leukste project tot nu toe? “De ontwikkeling van het spel Your VUture: een blended bordspel voor studenten. Dat houdt in dat het een combinatie is van online en offline. Your VUture helpt studenten na te denken over wat zij uit hun studie willen halen. Het spel maakt hen ook wegwijs over wat er allemaal mogelijk is.” Het spel wordt door docenten én studenten erg goed ontvangen. Opleidingen zetten het steeds vaker in.

Zoals je leest vindt Nadia van alles leuk. “Ik ben opgeleid tot bioloog, neuropsycholoog en heb daarnaast in de gehandicaptenzorg gewerkt. Na mijn afstuderen ben ik onderwijscoördinator geweest bij de Universiteit Utrecht en bij VU FSW.” Binnen deze functie lag de focus altijd op het opzetten van nieuwe dingen. “Denk aan een nieuw programma voor aankomende studenten, een nieuw introductieprogramma voor eerstejaarsstudenten of een nieuw kennisnetwerk voor docenten,” vertelt Nadia. “Daarna rolde ik als vanzelf door naar VU CTL, waar we altijd werken aan ‘nieuwe dingen’. We noemen dat zelf vaak ‘leuke dingen doen’.”

Wil je meer weten, of in contact komen met Nadia? Mail dan naar onderwijswerkplaats@vu.nl. Of kom langs bij NU 1A-25.

Portretfoto van Nadia van der Pool