Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Martin Luther King lezing 2019 door Samira Rafaela

Game Changers

Martin Luther King was een gamechanger. Zijn geweldloze strijd tegen rassenongelijkheid en racisme veranderde de wereld en gaf miljoenen mensen moed zelf de strijd aan te gaan tegen onrecht.

Jongeren roeren zich overal in de wereld. Met grote acties en kleinschalige initiatieven overtuigen zij burgers en politiek haast te maken met het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd: kansengelijkheid, migratie, afval en klimaatverandering. Deze jonge gamechangers doorbreken met hun vechtlust en creativiteit de overheersende besluiteloosheid.   

De Martin Luther King Lezing 2019 stond geheel in het teken van activiteiten van jonge gamechangers. Van huiswerkbegeleiding tot hulp aan vluchtelingen en van afvalbestrijding tot klimaatacties.
Hoofdspreker was Samira Rafaela, jongste Europarlementariër ooit. Als dochter van ouders met een migrantenachtergrond weet zij dat gelijke kansen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Ze sprak over het goede werk dat activisten doen en hoe dat zich verhoudt tot de politiek. Moeten politici zich open opstellen ten opzichte van activisten of juist in de verdediging schieten? Samira denkt het eerste.