Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Martin Luther King lezing 2019 door Samira Rafaela

Game Changers

Martin Luther King was een gamechanger. Zijn geweldloze strijd tegen rassenongelijkheid en racisme veranderde de wereld en gaf miljoenen mensen moed zelf de strijd aan te gaan tegen onrecht.

Jongeren roeren zich overal in de wereld. Met grote acties en kleinschalige initiatieven overtuigen zij burgers en politiek haast te maken met het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd: kansengelijkheid, migratie, afval en klimaatverandering. Deze jonge gamechangers doorbreken met hun vechtlust en creativiteit de overheersende besluiteloosheid.   

De Martin Luther King Lezing 2019 stond geheel in het teken van activiteiten van jonge gamechangers. Van huiswerkbegeleiding tot hulp aan vluchtelingen en van afvalbestrijding tot klimaatacties.
Hoofdspreker was Samira Rafaela, jongste Europarlementariër ooit. Als dochter van ouders met een migrantenachtergrond weet zij dat gelijke kansen niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Ze sprak over het goede werk dat activisten doen en hoe dat zich verhoudt tot de politiek. Moeten politici zich open opstellen ten opzichte van activisten of juist in de verdediging schieten? Samira denkt het eerste.