Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Laura Ballerini

Masterstudent Development Studies aan Oxford University

Laura Ballerini slaagde cum laude in het studiejaar 2020 en won de John Stuart Mill prijs voor haar scriptie “Using Citizen-Generated Data to Monitor the Sustainable Development Goals: A Bottom-Up Analysis”. Met deze hoge academische prestaties is het geen verrassing dat ze nu haar Filosofiemaster in Development Studies gaat doen aan Oxford University. Hoe kijkt ze terug op haar tijd bij PPE en wat zijn haar ambities voor de toekomst?

Na een jaar wiskunde gestudeerd te hebben in Italië, realiseerde Laura zich dat ze iets miste. Ze vond het erg leuk, maar was toch op zoek naar een meer interdisciplinaire opleiding. Toen ontdekte ze PPE aan de VU Amsterdam. “Ik was overtuigd van de opleiding, maar ik kende het land of de stad niet echt. Toen ik naar Amsterdam kwam, was ik meteen verliefd: op de plaats, mensen en de opleiding. Het waren de beste drie jaar van mijn leven. Ik ontmoette de meest geweldige mensen en ben nog steeds erg aan hen gehecht. Als ik erop terugkijk, is het mijn thuis. Het land waar ik op een dag weer wil zijn.”

Het PPE-voordeel

Haar huidige master Development Studies is ook interdisciplinair, maar veel van Laura’s klasgenoten hebben deze achtergrond niet. “Ik realiseerde mij dat mijn vermogen om onderwerpen die op het eerste oog niks met elkaar te maken hebben toch aan elkaar kunnen linken, mij onderscheidt van een hoop mensen. Ik zag dit als iets vanzelfsprekends omdat al mijn vrienden van PPE dat natuurlijk ook hadden. Iedereen was kritisch en in staat om vanuit verschillende hoeken te kijken. In deze master zijn er ook studenten die uit één discipline kwamen. Hierdoor besefte ik hoe uniek het is om jezelf niet te beperken tot één perspectief, maar ervoor open te staan om andere perspectieven te omarmen.

Je eigen pad vinden

Al op jonge leeftijd was Laura gepassioneerd over conflicten en ontwikkelingslanden. Het vak International Development van PPE heeft deze passie weer aangewakkerd. Na haar uitwisseling in China was ze er zeker van dat een master op het gebied van Development Studies het juiste pad was voor haar. “Door te leven in China en zelf te ervaren hoe ‘ontwikkelde’ en ‘ontwikkelende’ realiteiten naast elkaar kunnen bestaan raakte ik nog meer geinteresseerd in dit onderwerp. De meeste vakken die ik volgde aan de Fudan Universiteit waren op het gebied van ontwikkelingseconomie. Dus dat was een soort voorbereiding op Oxford.” Als onderdeel van haar 2-jarige master wil Laura onderzoek doen naar Keniaanse ondernemers. Dit wil ze graag voortzetten binnen een promotietraject. En daarna? “In de toekomst wil ik werken als journalist met een focus op oorlog en conflicten. Dat is wat ik de afgelopen 3 of 4 jaar wilde doen, en dat is niet veranderd. Oorlogsjournalistiek is het gebied waarin ik me wil specialiseren.”

Toegelaten worden bij Oxford

De naam zelf is al best intimiderend, dus hoe is het eigenlijk om je aan te melden voor een opleiding bij Oxford? “Eerlijk gezegd had ik het nooit gedaan als mensen niet tegen mij hadden gezegd dat ik het moest proberen. PPE-professoren zeiden: je moet het echt proberen en wat zekerder van jezelf zijn. Ik dacht dat het onmogelijk was en zag het ook nooit als een optie. Dat is juist zo mooi aan PPE: het is een opleiding die je de mogelijkheid geeft om naar elke universiteit in de wereld te gaan. Het advies wat ik aan andere studenten wil geven is om het gewoon te proberen en niet bang te zijn.”

Laura Ballerini, alumna Philosophy, Politics and Economics

“Ik realiseerde me hoe uniek het is. Dit vermogen om jezelf niet te beperken tot één perspectief, maar ook open te staan ​​voor andere perspectieven "