Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Koen Bruning

PPE-student schrijft boek over het basisinkomen

PPE student Koen Bruning (20) schrijft naast zijn studie een boek over het basisinkomen: 1000 euro per maand voor iedere Nederlander. Volgens Koen is dit de oplossing om inkomensongelijkheid en polarisatie tegen te gaan en de Nederlandse democratie versterken. Het is niet eenvoudig om een intensieve studie als PPE te combineren met het schrijven van een boek. Toch vond Koen een opzet die voor hem werkte.

Hoe combineer je het schrijven van je boek met je studie

“Op een normale schooldag ga ik naar alle werkcolleges en soms een hoorcollege. Direct daarna ga ik naar de PPE studieruimte om te lezen en het boek te schrijven. Dit ritme werkt wel goed voor mij. Bovendien overlapt veel van het denken in het boek met PPE, wat ook erg helpt.”

Hoe heeft PPE je geholpen bij het schrijven van je boek?

“Het combineren van filosofie met economie was het meest interessante voor mij, aangezien ik het echt niet eens ben met de normatieve standpunten van de neoklassieke economie. Filosofie geeft je de tools om anders te denken over de homo economicus”.

Wat zijn andere bronnen waar jij inspiratie vandaan haalt? 
“Nassim Nicholas Taleb, Francis Fukuyama en Daniel Kahnemann zijn mijn grootse inspiraties.” 

Waarom heb je gekozen voor de studie PPE?

“De kans om gestimuleerd te worden in mijn denken, door verschillende perspectieven en ideeën over hoe we de samenleving zouden moeten organiseren, sprak me erg aan.” 

Wat wil je doen na je studie? 

“Ik zou graag doorgaan met het schrijven van boeken en artikelen en hopelijk ooit het basisinkomen invoeren. Het liefst als premier, haha.”

Het boek “Samen Rijk” verschijnt in 2021. Nieuwsgierig geworden? Lees hier meer over de inhoud van het boek. 

Koen Bruning