Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Jasmijn Rootlieb, alumnus Medische Natuurwetenschappen

Jasmijn Rootlieb vond bètavakken altijd al erg interessant, maar kwam er tijdens open dagen achter dat natuurkundige en wiskundige studies voor haar te theoretisch waren. De medische wereld trok haar ook aan, maar ze wilde geen arts worden. Toen kwam ze Medische Natuurwetenschappen tegen. Voor haar was dit de perfecte combinatie omdat je veel natuur- en wiskunde krijgt, maar daarnaast ook scheikunde en biologie waardoor alle technische kennis wordt toegepast op de medische wereld. Inmiddels heeft ze de bachelor afgerond.

Hoe bevalt studeren aan de VU en het studentenleven?
“Vanaf de eerste dagen in de introweek en de collegezalen bleek al dat het studentenleven op de VU en de bètafaculteit ontzettend gezellig is. Voor tentamenweken studeer ik vaak samen met vrienden, wat het een stuk leuker maakt. Daarnaast ben ik actief bij studievereniging Mens, de vereniging voor MNW-studenten waar je terecht kan voor je boeken, koffie, tosti’s in de pauze, borrels, carrièreactiviteiten en om gewoon gezellig te zitten. Ik vind het daar ontzettend leuk en door het commissiewerk leer je allerlei handige vaardigheden terwijl je te gekke activiteiten organiseert en nieuwe mensen leert kennen.”

Wat vond je het leukste vak?
“Een van de leukste vakken was 'Project Zenuwwerk'. Dit werd gegeven aan het eind van het eerste jaar en hierbij moesten we op de computer een model maken van een zenuw. Alles wat je het hele jaar had geleerd, kwam hier samen: je combineert de biologische kennis van een zenuw met scheikundige kennis van ionenstromen en natuurkundige elektriciteitswetten en probeert dit samen te vatten in een wiskundig model. Het kost wat tijd en een hoop gepuzzel, maar toen het eenmaal was gelukt was dat echt heel gaaf!”

Wat voor beroep wil jij later uitoefenen?
“Ik heb op dit moment nog geen uitgestippeld plan voor me, wel heb ik een hoop ideeën. Het lijkt mij heel gaaf om later Klinisch Fysicus te worden vanwege de betrokkenheid in het ziekenhuis, dus daar haal ik nu alle benodigde vakken voor. Daarnaast overweeg ik ook om het onderzoek in te gaan met een PhD. Ik ben er echter ook achter dat het mij heel leuk lijkt om later in het onderwijs te blijven werken. Ik geef momenteel werkgroepen voor eerste- en tweedejaars studenten, wat ik onwijs leuk vind. Wat ik zo tof vind aan MNW is dat je heel veel kanten op kan na je studie.”

Heb je nog tips voor aankomende studenten?
“Baseer je studiekeuze vooral op wat je leuk vindt! Ik wist in zes VWO totaal niet wat ik wilde worden en vond het lastig omdat er zo’n 400 bacheloropleidingen zijn om uit te kiezen. Ik ben toen veel open dagen en meeloopdagen gaan bezoeken en heb de verschillende vakken uit de opleidingen vergeleken. Verder zou ik zeker lid worden van de studievereniging, daar leer je veel medestudenten kennen en is veel gezelligheid te vinden. Als laatste: stel vooral je vragen! Niet alleen tijdens colleges of werkgroepen, maar ook als je bijvoorbeeld twijfelt over welke laptop je moet kopen of hoe je moet studeren voor een bepaald vak, zijn er altijd wel ouderejaars studenten die maar al te graag hun tips aan je door willen geven.”

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam