Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Jan Korporaal, Product Manager

Alumnus Medische Natuurwetenschappen
Jan Korporaal studeerde in 2004 af en kwam na zijn master en promotie terecht bij Siemens Healthineers in Duitsland. Hier werkt hij momenteel als product manager van de dual energy toepassingen op computertomografie (CT-) scanners. Dat zijn klinische toepassingen waarbij CT-beelden meer informatie laten zien dan alleen de dichtheid van weefsels, zoals de doorbloeding van longen en de chemische samenstelling van nierenstenen of botkneuzingen.

“In mijn eindexamenjaar vond ik eigenlijk alle bètavakken leuk. Ik wilde niet voor één van deze vaken moeten kiezen en was dus op zoek naar een opleiding die dit allemaal combineerde. Na een voorlichtingsdag op de VU nam ik eigenlijk bij toeval een foldertje mee waarop stond “In oprichting: Medische Natuurwetenschappen”. Na het doorlezen ervan wist ik: dit is precies wat ik zoek – een combinatie van de bètavakken met als toepassingsgebied geneeskunde.”

“Doordat MNW erg breed is, bood het mij de mogelijkheid gedurende mijn bachelor erachter te komen welke vakgebieden binnen het MNW-spectrum mij meer en minder aanspreken. Aan het einde van mijn bachelor wist ik dat ik medische fysica en wetenschapscommunicatie het meest interessant vond, en kon zodoende mijn master hierop afstemmen. Mijn studietijd aan de VU was zeer waardevol: niet alleen heb ik op wetenschappelijk gebied ontzettend veel geleerd, ook ben ik dankzij MNW erachter gekomen wat ik écht leuk vind. Daarnaast heeft Amsterdam natuurlijk ontzettend veel te bieden – studeren in Amsterdam is echt een aanrader!”

“Siemens Healthineers biedt een zéér interessante werkomgeving voor MNW’ers. Na mijn promotie ben ik gestart als wetenschapper/onderzoeker in de research & development (R&D) van CT, daarna was ik scientific marketing manager voor de mammografiesystemen en nu werk ik met veel plezier als product manager. Enerzijds heeft elke baan zijn eigen taken, verantwoordelijkheden, bijzonderheden en focuspunten. Anderzijds werk je in elke baan aan dezelfde grote thema’s zoals veranderingen in de gezondheidsmarkt/-zorg door vergrijzing en kunstmatige intelligentie.”

“Als product manager heb ik veel contact met radiologen om te ervaren hoe onze dual energy toepassingen in de dagelijkse praktijk presteren en hoe ze verder verbeterd kunnen worden. Het is een fascinerende werkomgeving, waar high-tech ingezet wordt om een klinische meerwaarde te genereren. Een échte MNW-baan dus, waarbij de brede, multidisciplinaire basis van MNW nog elke dag relevant is.”

“Een tip voor toekomstige MNW’ers: maak je nog geen zorgen over je beroepsmatige toekomst, maar doe wat je leuk vindt. Kies tijdens je studie de vakken die je leuk vindt, kies een afstudeerproject dat je leuk vindt, kies een promotieplek op een afdeling die je leuk vindt, en ga zo maar door. Ik ben ervan overtuigd, dat als je voor die dingen kiest waar je gemotiveerd voor bent, je vanzelf op de juiste werkplek terechtkomt.”

Jan Korporaal, alumnus Medische Natuurwetenschappen

“Een fascinerende werkomgeving, waar high-tech ingezet wordt om een klinische meerwaarde te genereren.”

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam