Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Nathalie Steenvoorden: ‘’Een goede basis voor mensen in de IT sector’’

Nathalie Steenvoorden (27) is Junior Manager Risk Advisory bij Deloitte Nederland en alumna van de deeltijd Master opleiding IT Audit Compliance & Advisory (ITACA) van Vrije Universiteit Amsterdam.

Ik vond de VU altijd een hele fijne universiteit. Je hoeft niet de hele stad door van college naar college: alles op een campus is lekker makkelijk. Ik heb hier een super leuke studententijd gehad. Maar nadat ik m’n Bachelor Business Administration en Master Information and Knowledge Management had afgerond, had ik echt geen idee wat ik wilde doen. Ik ben toen (heel cliché) eerst een aantal maanden gaan reizen: van Australië tot Azië. Tijdens mijn reis werd ik geïnformeerd over een traineeship bij Deloitte binnen Risk Advisory. Voor mij kwam dit als geroepen, omdat ik via deze weg een kijkje in de keuken kreeg van de verschillende IT-disciplines.

Interesse in IT Audit

''Via deze traineeship kreeg ik de kans om binnen verschillende teams ervaring op te doen, waarmee ik ook een privacy-gerelateerde opdracht heb kunnen doen'', zegt Nathalie Steenvoorden. Echter merkte ik al gauw dat mijn interesse lag binnen het IT Risk team en IT Audits. Ik ben uiteindelijk terechtgekomen bij ITACA, omdat het behalen van m’n RE-titel werd gestimuleerd vanuit m’n werkgever en omdat ik blijven leren en ontwikkelen erg belangrijk vind. Ik heb hierdoor een nog betere basis meegekregen die tegelijkertijd bruikbaar is in de praktijk. Je leert niet alleen dingen zoals: wat is een SOC of een ISAE? Maar je krijgt juist alle handvatten aangereikt om een organisatie via een andere lens te bekijken, dan je enkel zou doen vanuit je werkervaring. Denk hierbij aan: ‘’Hoe kijk je naar cyberrisico’s, governance vraagstukken en veel gebruikte technologieën zoals RPA, Cloud of blockchain binnen een organisatie, of naar bedrijfsvoering met BIV/AO?’’.

ITACA is eigenlijk je werk, maar dan veel meer

ITACA is een combinatie van studeren en wat je on the job leert. Als je net begint met werken krijg je bijvoorbeeld te maken met verschillende soorten reglementen en audit methodologieën. Een bedrijf is groot, dus waar let je dan op? De opleiding leert je af te bakenen: waar kijk je naar en waarom? Je leert met een bredere blik te kijken naar zowel je eigen werk als de organisatie. Het biedt je daarnaast meer zekerheid, omdat je leert begrijpen wat je aan het doen bent.

Ik vind het derde jaar het leukst, omdat je echt verder gaat kijken dan enkel naar IT Audit. Je groeit in je volwassenheid op zowel werk als studiegebied. Wel had ik tijdens het schrijven van m’n scriptie wat vertraging opgelopen. Dit omdat pas later duidelijk werd wat er van je verwacht werd. Op basis hiervan zou ik meer persoonlijke begeleiding heel fijn vinden. Door de combi werk/studie is het schrijven van een scriptie niet iets wat je er namelijk even naast doet.

Cloud, cyber & blockchain

Wat ik verder heel positief vind aan de opleiding is de praktische relevantie: je leert onder andere over cloud, cyber, robotics, artificial intelligence en blockchain. Hot & happening onderwerpen waar steeds meer klanten nu ook mee bezig zijn. Het is dus waardevol als je daarover mee kunt praten en ook daadwerkelijk snapt wat er speelt binnen een organisatie en waar je je klanten verder mee kunt helpen.

Even bijkletsen: dat mis ik

Ik moet zeggen dat door COVID online college volgen veel zwaarder is aangezien je ook op werkdagen al de hele tijd achter een scherm zit. Ik had altijd zoiets van: Yes! 4 dagen werken en vrijdag weer studie! Lekker lunchen en bijkletsen met medestudenten, die bonding, dat mis ik.

nathalie steenvoorden

‘’Een goede basis voor mensen in de IT sector’’