Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Iliass Attoti: ‘’Ik ben een betere IT-auditor geworden door deze studie’’

Iliass Attoti is derdejaars student (2021) van de Executive Master opleiding IT Audit Compliance & Advisory (ITACA) aan Vrije Universiteit Amsterdam. Tevens is hij werkzaam bij Ernst & Young als Senior IT-Auditor.

''Vanuit EY kon ik kiezen tussen de VU en twee andere universiteiten. Ik was eigenlijk van plan om met al deze onderwijsinstellingen een gesprek aan te gaan, puur voor mezelf om te polsen: met wie ga ik in zee en waar kan ik mijzelf het beste ontwikkelen tot een betere IT-Auditor? Toevallig was m’n eerste gesprek met Aicha Rahali (opleidingscoördinator, red.) en Abbas Shahim (opleidingsdirecteur, red.) Uit dit gesprek kwam duidelijk naar voren dat bij de VU niet gedacht wordt uit het product dat wordt geleverd, maar vanuit de service om het product heen. Ik was gelijk om. Dit zijn namelijk de normen en waarden die dicht bij mij liggen. Het bleek een geweldige match.

IT als vakgebied schrikt mensen heel vaak af. Regelmatig hoor ik  “ja, maar ik ben geen IT-expert”, “ik ben geen specialist” of iets dergelijks. Maar dat wordt bij IT Audit Compliance & Advisory ook helemaal niet van je gevraagd. Deze deeltijd Master opleiding draait niet alleen maar om hardcore IT, maar om het creëren van bewustwording. Met vakken als Cyber- en data security, Digital Transformaties, Artificial Intelligence en Data-analytics and Compliance krijg je inzicht in de laatste trends die in de markt spelen. Mede hierdoor creëer je een helikopterview en leer je om op afstand en overstijgend naar het IT-landschap van een organisatie te kijken. Je wordt bewuster van wat er speelt en daardoor kun je de klant beter helpen.

Aanbod van soft skills: dit is goud

''Wat ik bijzonder vind aan de opleiding is het ontwikkelen van je soft skills'', zegt Iliass Attoti. Hoe presenteer je jezelf, hoe kun je omgaan met tegenslagen, hoe ga je een gesprek in, hoe sluit je een deal, hoe ga je om met een lastige klant, en wat doe je bijvoorbeeld als er niet naar je wordt geluisterd? Simpel gezegd: hoe kun je je als mens ontwikkelen in de breedste zin van het woord. In een één-op-één sessie gecoacht worden hóe je met dit soort kwesties moet omgaan is voor mij goud waard. Deze persoonlijke begeleiding is echt zo waardevol en zorgt ervoor dat je niet alleen als professional groeit, maar ook als mens. Dit leer je niet tijdens je baan, laat staan op school.

Interessant voor Finance collega’s

Het mooie aan de opleiding is dat wij niet alleen les krijgen op het gebied van IT. Wij leren ook bijvoorbeeld hoe onze financiële collega’s (RA’s) te werk gaan en wat de scope is in hun werkzaamheden. Dit komt de onderlinge samenwerking ten goede. Sterker nog, het is voor financiële auditors ook mogelijk om door middel van een ‘’Masterclass Digital Auditing’’ een deel van de IT-opleiding te volgen om zo hun IT kennis te vergroten. Persoonlijk raad ik dit elke financiële collega aan. Los van het feit dat het de samenwerking tussen de financiële auditor en de IT-accountant stimuleert, draagt het ook bij aan de kwaliteit van de werkzaamheden.

Kaf van het koren

Ook heb ik voor de VU gekozen vanwege de technologische focus van ITACA. Zo dien je bijvoorbeeld in het derde jaar van de opleiding een onderzoekscriptie (specialisatie vak) uit te voeren waarin je laat zien wat je de afgelopen jaren hebt geleerd. Dit dient echt op Master niveau onderbouwd en onderzocht te worden. Wat mij betreft wordt hier het kaf van het koren gescheiden als het gaat om het aanbod van IT-studies in Nederland. 

Masterclass Blockchain

O ja, een van de leukste colleges die ik ooit heb gehad is Cryptografie & Quantum Computing. Ongelooflijk interessant en accuraat met de huidige trends in de markt. Ik baal alleen dat we bijvoorbeeld Blockchain al niet in 2017 hebben gehad! Dus als hier ooit nog een Masterclass over wordt aangeboden: ik meld me aan!

Iliass Attoti

‘’Ik ben een betere IT-auditor geworden door deze studie’’