Gezonde voeding draagt niet alleen bij aan persoonlijk welzijn, maar heeft ook een brede maatschappelijke impact. Wat maakt voeding nu precies gezond? En zijn duurzame opties altijd de beste keuze?
Voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen, zoals groenten, fruit, volkorenproducten en peulvruchten, zijn gezond. Dat is algemeen bekend. En door duurzaam geproduceerde voeding te kiezen, ondersteunen we niet alleen onze gezondheid, maar ook de gezondheid van onze planeet. Ook dat weten we. Maar hoe gaan gezonde voeding en duurzame leefgewoonten samen?
Tijdens deze interactieve sessie met Jaap Seidell en Coosje Dijkstra duiken we dieper in de impact van onze dagelijkse voedselkeuzes op onze gezondheid. Aan de hand van praktische voorbeelden en recente studies laten zij zien hoe beleid en gemeenschappelijke initiatieven bijdragen aan gezondere en duurzamere eetgewoonten.
Een essentieel gesprek over hoe we omgaan met onze voeding en hoe we samen kunnen werken aan een leefbare toekomst.
Taal: Engels
Tijd: 20.15 - 21.00 uur
Locatie: Science Tent
Terug naar overzicht Wetenschap Live
Terug naar overzichtspagina Déjà VU