Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Anita Tekamp, Executive (Team)coach en Teammanager Bedrijfsvoering/loco gemeentesecretaris bij Gemeente Oldebroek

Alumnus Executive Coaching

In de 15 jaar dat ik als coach werk heb ik meerdere coachopleidingen gevolgd. Al die jaren bleef ik de behoefte voelen voor meer wetenschappelijk toetsing en inzet. Dat was voor mij de doorslaggevende reden voor het willen behalen van een mastertitel in Executive Coaching.

Executive Coaching op de VU

Op de VU vond ik zo’n wetenschappelijke opleiding tot coach. Oorspronkelijk wilde ik alleen teamcoaching module doen, dus het feit dat ik de volledige opleiding heb afgerond zegt al iets over hoe ik de opleiding heb ervaren. Ik heb bovendien fijne vrienden aan de opleiding overgehouden én ik heb die wetenschappelijke basis opgedaan waar ik zo naar op zoek was. Handelen vanuit een ander perspectief in de praktijk heeft mij veel gebracht.

Wat ik fijn vond aan Executive Coaching op de VU is de opbouw. Er is afwisseling tussen theoretisch kader, visies op coaching, er worden cases behandeld, en er zijn meerdere boeiende sprekers. Een verfrissende zoektocht naar je eigen stijl van coaching, je praktijktheorie. Er zijn veel dingen die ik tijdens de opleiding geleerd heb en die ik nu toepas in de praktijk. Voorbeelden daarvan zijn de focus op groepsdynamica in teamcoaching of de oefening om op 7 verschillende manieren te leren luisteren naar mensen. Daar was ik zelf nooit op gekomen maar dat pas ik nu regelmatig toe. Lijkt simpel, én levert heel veel op.

De theorie wordt uiteindelijk een soort second nature, je bereidt je instrumentarium hiermee uit.

Mijn ervaringen met de opleiding Executive Coaching

Toen ik aan de opleiding begon, werkte ik al volledig als zelfstandige. Ik ben wat meer gaan focussen op welk type coaching bij mij past. Ik denk dat ik mezelf ook veel serieuzer ben gaan nemen en dat is een mooie winst.

Na de opleiding heb ik met een aantal vakgenoten een boek geschreven over Boardroom Dynamics. Ik merk dat er veel interesse is in coaching doordat ik de vraag “Waar kan ik een goede coaching opleiding volgen?” geregeld krijg. Ik onderzoek dan eerst hoe ervaren iemand is en hoe goed diegene zichzelf kent, omdat het erg helpt om een basis te hebben voordat je aan een coach opleiding aan de VU begint. Als dat het geval is raad ik deze opleiding zeker aan. Samengevat: als je op zoek bent naar goede wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van executive coaching dan “moet” je naar de VU.

Anita Tekamp

“Als je op zoek bent naar goede wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van executive coaching dan “moet” je naar de VU.”