Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Dies Natalis 2020

Koningin Máxima hield dit jaar de Diesrede over ondernemerschap, het MKB en economie.

De VU vierde op vrijdag 6 november haar 140ste verjaardag. Bij deze unieke verjaardag paste een uniek programma.

De Diesrede werd uitgesproken door een hele bijzondere spreker: Hare Majesteit Koningin Máxima. Zij ging in op het stimuleren van ondernemerschap.

Ondernemerschap is het fundament onder onze welvaart en werkgelegenheid en geeft onze samenleving veerkracht en toekomstperspectief. Nu grote delen van het bedrijfsleven, zeker ook in het MKB, ernstig geraakt worden door de coronacrisis, staan we voor een dubbele opgave. Het gaat er niet alleen om dat gezonde bedrijven de crisis overleven, maar ook dat het groeivermogen op langere termijn groter wordt. Hare Majesteit Koningin Máxima zet zich hier als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap voor in. Wat is er nodig voor een dynamisch bedrijfsleven, nu en straks? Hoe financieren we de investeringen die nodig zijn voor onderwijs, innovatie en groei? Welke managementstijl en bedrijfsvoering passen daarbij? En hoe kunnen we als (aankomende) ondernemers en werknemers het beste uit onszelf blijven halen en plezier blijven hebben in ons werk? Koningin Máxima nam ons mee in haar verhaal.

Lees de volledige speech van Koningin Máxima op de website van het Koningklijk Huis.

Op deze feestelijke bijeenkomst werden drie eredoctoraten uitgereikt aan drie mensen die de afgelopen jaren hun sporen hadden verdiend in het publieke domein in binnen- en buitenland: Khadija Arib, Ernst Fehr en Anne-Marie Slaughter.

Daarnaast was er een optreden van acteur en spreker Bright Richards (New Dutch Connections) op en sprak Vrije Schrijver Maxim Februari een column uit. Lees de column hier terug.

INTERVIEW ARIB
Een interview met eredoctor Khadija Arib is terug te lezen in VUmagazine.

Dies Natalis 2020 terugkijken

Kijk hier de Dies van 2020 terug