Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Rooster

Naar rooster.vu.nl
Laatst gewijzigd op 28 november 2022
Op de roosterwebsite van de VU zie je waar en wanneer een vak of tentamen plaatsvindt. Het rooster kun je synchroniseren naar je persoonlijke agenda.

Rooster.vu.nl

Je vindt het rooster van ieder vak en iedere opleiding op rooster.vu.nl

Persoonlijk rooster

Als je hebt ingetekend op onderwijsactiviteiten en tentamens, dan verschijnen deze in jouw persoonlijke rooster. Daarin staan alle activiteiten en tentamens waarvoor je staat ingetekend. Ook kun je het rooster synchroniseren naar je persoonlijke Apple, Google, Outlook of overige agenda. 

Handmatig groepen toevoegen

Als je een groep niet terug ziet in je persoonlijk rooster, bijvoorbeeld omdat via Canvas bekend is gemaakt in welke groep je zit, dan kun je deze groep handmatig aan je persoonlijk rooster toevoegen. Is het niet duidelijke in welke groep je zit? Neem dan contact op met de vakcoördinator.

Meer over rooster

 • Roosterwijzigingen ontvangen

  Nadat het rooster is gepubliceerd, kan het voorkomen dat er wijzigingen plaatsvinden in de datum, tijd of locatie. De wijzigingen die voor aanvang van het onderwijs plaatsvinden, zie je terug in het rooster op de roosterwebsite en in je persoonlijk rooster. Het kan voorkomen dat er kort voor of gedurende de start van het onderwijs een wijziging is. Houd je rooster daarom goed in de gaten. Als wijzigingen niet in het rooster zichtbaar zijn, word je geïnformeerd door de vakcoördinator. 

 • Onderwijs- en tentamenperiodes

  Het academisch jaar is opgedeeld in twee semesters, die ieder uit drie periodes bestaan. Periode 1, 2, 4 en 5 bestaan uit acht weken; periodes 3 en 6 bestaan uit vier weken. Afhankelijk van wanneer feestdagen in de kalender vallen, komt het voor dat een periode een week langer duurt. De laatste week van iedere periode is de tentamenweek waarin de meeste afsluitende tentamens plaatsvinden. Voor deeltentamens en herkansingen zijn geen VU-brede tentamenweken vastgesteld, deze informatie krijg je van je opleiding. Bekijk de academische jaarkalender.

 • Onderwijs- en tentamentijden

  De VU hanteert standaard onderwijstijden. Dat betekent dat onderwijsactiviteiten zoveel mogelijk op dezelfde starttijden worden geroosterd en dat activiteiten over het algemeen 1 uur en 3 kwartier duren. De standaard onderwijstijden zijn:

  09.00 – 10.45 uur
  11.00 – 12.45 uur
  13.30 – 15.15 uur
  15.30 – 17.15 uur
  17.30 – 19.15 uur

  Voor tentamens in de vaste tentamenweken aan het einde van iedere periode geldt dat deze in standaard bloktijden worden gepland (zie hieronder). Buiten de tentamenweken kunnen tentamens op andere tijden worden gepland.

  Tentamentijden

  De VU hanteert korte en lange tentamenblokken:


  Reguliere tentamentijdDuur tentamen regulierExtra tijd tentamenDuur tentamen extra tijd
  Blok 1 (lang)08:30-11:152:45 uur11:15-11:453:15 uur
  Blok 2 (kort)12:15-14:302:15 uur14:30-15:002:45 uur
  Blok 3 (kort)15:30-17:452:15 uur17:45-18:152:45 uur
  Blok 4 (lang)18:45-21:302:45 uur21:30-22:003:15 uur

  Heb je de voorziening ‘extra tijd tentamen’ toegekend gekregen, dan heb je aansluitend op het tentamen standaard 30 minuten extra tentamentijd. Dit geldt ook voor de tentamens op locaties buiten de VU, zoals RAI, Emergo en Sportcentrum 

 • Wanneer is het rooster beschikbaar

  Het rooster wordt per semester opgesteld en bij de opening van de intekenperiode gepubliceerd op de roosterwebsite. De specifieke data verschillen per jaar maar voor het eerste semester wordt het rooster medio juli gepubliceerd en voor het tweede semester medio december. Je persoonlijk rooster op https://rooster.vu.nl is beschikbaar zodra je hebt ingetekend voor onderwijsactiviteiten en tentamens.

 • Wat doen bij overlappende roosters

  Bij het roosteren wordt er alles aan gedaan om roosterconflicten te voorkomen. Als je het opleidingsprogramma volgt, dan zou je geen conflicterende roosters moeten hebben. Bij keuzevakken kan dit echter wel voorkomen. Probeer dan waar mogelijk andere groepen te selecteren om conflicten te voorkomen. Lukt het niet? Kies dan een ander vak, of neem contact op met de vakcoördinatoren (deze vind je in de studiegids). 

 • Feestdagen

  De VU kent de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Pinksteren, Kerstmis en Nieuwjaar. Wil je weten welke dagen en op welke tijden de VU gebouwen geopend zijn? Bekijk de openingstijden van de VU.

Heb je vragen of advies nodig?

Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Stuur ons een bericht via de online chat (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00).

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (log in met je VUnetID)