Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Studiefaciliteiten

Laatst gewijzigd op 22 september 2021

Als student van de Faculteit der Geneeskunde VU kun je gebruikmaken van een aantal ondersteunende voorzieningen. Zo is er de (medische) bibliotheek. Een groot deel van de collectie is thuis digitaal te raadplegen. Bij de UB in het Hoofdgebouw van VU zijn op dit moment 75 stilteplekken beschikbaar voor studenten die door omstandigheden thuis niet kunnen studeren. Meer informatie vind je op de website over de dienstverlening van de UB. Informatie over andere voorzieningen vind je op VUweb.

Meer informatie over studiefaciliteiten

 • Medische bibliotheek

  Literatuur en bibliotheek

  Naast de Universiteitsbibliotheek heeft de VU ook een medische bibliotheek. Deze bibliotheek bevindt zich in het ziekenhuis van VUmc, vlakbij het personeelsrestaurant, op OB100.

 • Internetgebruik

  VUmc beschikt over een aantal computerzalen. Deze vind je in de kelder van de medische faculteit (BK37-45), in de (medische) bibliotheek en in het klinisch training centrum (KTC).

  Inloggen
  Om een pc te kunnen gebruiken, log je in met je VUnet-ID. Pas na het inloggen ben je verbonden met het facultaire computernetwerk en zijn diensten als printen, e-mail en internettoegang beschikbaar. 

  Draadloze internetverbinding
  Over de hele VU-campus is het draadloos netwerk Eduroam beschikbaar. Om verbinding te maken met Eduroam in de medische faculteit kun je naar http://vu.nl/draadloos gaan en de instructie daar volgen. Mocht je geen internetverbinding hebben op je apparaat dan kun je eerst verbinding maken met het draadloos netwerk VUwirelessSetup in de medisch faculteit, inloggegevens zijn hiervoor niet nodig. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar http://vu.nl/draadloos waar je apparaat klaargemaakt wordt om verbinding te maken met Eduroam. Meer informatie over het draadloze netwerk kun je ook vinden op VU.nl. In en rondom de gebouwen van VUmc kun je ook gebruikmaken van het KPN Guest netwerk.

  Bij vragen kun je contact opnemen met:

  Voor de medische faculteit en de VU-campus: servicedesk.it@vu.nl
  In het ziekenhuis en de polikliniek van VUmc: ictservicedesk@vumc.nl

 • Canvas

  Canvas geeft je toegang tot de digitale leeromgeving van de VU. Canvas is ook te bereiken via VU.nl. Op beide sites kun je inloggen met je VUnet-ID.

 • VUweb

  Op je dashboard op VU.nl zie je informatie die speciaal voor jou bedoeld is. De berichten die je ziet zijn afgestemd op je opleiding en de cursussen die je volgt. Je logt in op VU.nl met je VUnet-ID. Op VU.nl vind je mededelingen en e-mails die je niet mag missen. We raden je daarom aan om dagelijks op via je dashboard je e-mail, de VU mededelingen en de Blackboard mededelingen te lezen. Zo mis je nooit een belangrijke deadline of melding.

 • VU Webmail

  Als student van de VU krijg je aan het begin van je studie een eigen mailaccount. Via dit e-mailaccount geeft de universiteit en je faculteit belangrijke mededelingen door zoals:

  • de uitval van colleges,
  • voorlichtingsbijeenkomsten,
  • het stage-aanbod en andere relevante informatie.

  Kortom: Het is dus belangrijk dat je je mail regelmatig checkt!

  Inloggen
  Je mail raadpleeg je via internet (webmail). Dit kan zowel op de campus als daarbuiten via: https://outlook.office.com

  Nieuwe VU-studenten krijgen bij aanvang van het nieuwe studiejaar een brief thuisgestuurd met het persoonlijke VUnet-id plus bijbehorend wachtwoord. Hiermee kun je inloggen op webmail om je mail te checken.

  UC-IT Servicedesk
  Met vragen kun je contact opnemen met de UC-IT Servicedesk. 
  (020) 59 80000 (van 07.30 tot 17.00 uur) 
  uc-itservicedesk@vu.nl
  Centrale balie: hoofdgebouw 0A-11 (van 09.00 tot 17.00 uur)

 • Wachtwoord vergeten?

  Via deze pagina kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Je vult daar je VUnet-ID en je privé-emailadres in, waarna je een tijdelijke link ontvangt. Via deze link kun je een nieuw wachtwoord invoeren.

  NB: Voor deze procedure is het noodzakelijk dat het privé-emailadres bekend is. Voor studenten is dit altijd het geval. Medewerkers kunnen dit controleren en aanvullen/wijzigen op VU.nl (E-HRM) onder Mijn gegevens wijzigen. Is het privé-emailadres (nog) niet bekend, dan kun je met een geldige legitimatie naar één van de IT Servicedesk-balies gaan. Daar wordt voor je een nieuw wachtwoord gegenereerd. Vervolgens kun je dit via VU.nl wijzigen.

Heb je vragen?

Neem gerust contact op met het onderwijs service centrum

Bel 020 - 444 80 10 (maandag t/m vrijdag van 10.00 - 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur).

Stuur een mail naar studentenbalie@vumc.nl
Vragen met betrekking tot de master kunnen naar: master.gnk@vumc.nl
Vragen met betrekking tot de bachelor kunnen naar: studentenbalie@vumc.nl
Vragen met betrekking tot internationalisering kunnen naar: international@vumc.nl