Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Expertisecentrum Pensioenrecht

Het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam is onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het Expertisecentrum bundelt uitgebreide kennis en jarenlange ervaring van medewerkers ten aanzien van pensioen. De leiding berust bij Prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht.

ACTUEEL

  • Reactie Wet toekomst pensioen Het Expertisecentrum Pensioenrecht geeft reactie op de voorgestelde wetteksten. Lees de reactie hier.
  • Wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft commentaar gegeven op dit wetsvoorstel. Bekijk de tekst van dit commentaar.
  • Lezingen Pensioenactualiteiten 2021 Het Expertisecentrum Pensioenrecht organiseert in 2021 weer vier actualiteitenlezingen Pensioenrecht.
  • Verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en het algemeen pensioenfonds Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft onderzoek gedaan in opdracht van het ministerie van SZW en FinanciĆ«n naar verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en het algemeen pensioenfondsen. Bekijk het onderzoekrapport.
  • Wetsvoorstel variabele pensioenuitkering Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft commentaar gegeven op dit wetsvoorstel. Bekijk de tekst van dit commentaar.
  • Ringfencing bij verplichte bedrijfstakpensioenfondsen Prof. Lutjens geeft commentaar op het advies van de Raad van State over het amendement om ringfencing bij verplichte bedrijfstakpensioenfondsen die fuseren mogelijk te maken. Lees zijn commentaar.

Meer over

Neem contact met ons op

Prof. mr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht