Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Expertisecentrum Pensioenrecht

Het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam is onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het Expertisecentrum bundelt uitgebreide kennis en jarenlange ervaring van medewerkers ten aanzien van pensioen. De leiding berust bij prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht.

ACTUEEL

  • Partnerpensioen Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft een analyse gemaakt van het partnerpensioen in de voorgestelde Wet toekomst pensioenen en oplossingen voor knelpunten aangedragen. Lees de analyse hier.
  • De solidariteitsreserve juridisch ontrafeld Onderzoek van Erik Lutjens en Herman Kappelle voor Netspar naar rechten en plichten met betrekking tot de voorgestelde solidariteitsreserve in het toekomstig pensioenstelsel. Netspar Design Paper 176
  • Reactie Wet toekomst pensioenen Het Expertisecentrum Pensioenrecht geeft reactie op de voorgestelde wetteksten. Lees de reactie hier.
  • Wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft commentaar gegeven op dit wetsvoorstel. Bekijk de tekst van dit commentaar.
  • Actualiteitenlezingen Pensioenrecht 2024 Het Expertisecentrum Pensioenrecht organiseert dit jaar in samenwerking met de VU Law Academy vier actualiteitenlezingen Pensioenrecht op 27 maart, 26 juni, 25 september en 27 november.
  • Verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en het algemeen pensioenfonds Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft onderzoek gedaan in opdracht van het ministerie van SZW en FinanciĆ«n naar verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en het algemeen pensioenfondsen. Bekijk het onderzoekrapport.

Meer over

Neem contact met ons op

Prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht