Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Uitgebreide kennis en jarenlange ervaring

Expertisecentrum Pensioenrecht

Het Expertisecentrum Pensioenrecht van de Vrije Universiteit Amsterdam is onderdeel van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het Expertisecentrum bundelt uitgebreide kennis en jarenlange ervaring van medewerkers ten aanzien van pensioen. De leiding berust bij Prof. dr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht.

ACTUEEL

  • Partnerpensioen Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft een analyse gemaakt van het partnerpensioen in de voorgestelde Wet toekomst pensioenen en oplossingen voor knelpunten aangedragen. Lees de analyse hier.
  • De solidariteitsreserve juridisch ontrafeld Onderzoek van Erik Lutjens en Herman Kappelle voor Netspar naar rechten en plichten met betrekking tot de voorgestelde solidariteitsreserve in het toekomstig pensioenstelsel. Netspar Design Paper 176
  • Reactie Wet toekomst pensioen Het Expertisecentrum Pensioenrecht geeft reactie op de voorgestelde wetteksten. Lees de reactie hier.
  • Wetsvoorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft commentaar gegeven op dit wetsvoorstel. Bekijk de tekst van dit commentaar.
  • Lezingen Pensioenactualiteiten 2021 Het Expertisecentrum Pensioenrecht organiseert in 2021 weer vier actualiteitenlezingen Pensioenrecht.
  • Verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en het algemeen pensioenfonds Het Expertisecentrum Pensioenrecht heeft onderzoek gedaan in opdracht van het ministerie van SZW en FinanciĆ«n naar verplichte bedrijfstakpensioenfondsen en het algemeen pensioenfondsen. Bekijk het onderzoekrapport.

Meer over

Neem contact met ons op

Prof. mr. Erik Lutjens, hoogleraar Pensioenrecht