Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Veilig werken en studeren

De VU biedt diverse handige tools om veilig te kunnen werken en studeren. Doe er je voordeel mee!

SURFfilesender
Met SURFfilesender stuur en ontvang je snel, eenvoudig en veilig bestanden tot 500GB. SURFfilesender is een door SURFnet ontwikkelde en aangeboden dienst waarmee medewerkers en studenten onderzoeksdata en andere privacygevoelige bestanden veilig en snel via een webbrowser kunnen versturen naar anderen.

Zivver
Als medewerker wissel je veel informatie uit via e-mail. De VU biedt voor het veilig kunnen versturen van berichten en bestanden de encryptietool Zivver aan. Zivver versleutelt berichten en geeft extra garanties dat een mail bij de juiste ontvanger terecht komt.

Multi Factor Authenticatie
Je krijgt veilig toegang tot Microsoft365 met Multi Factor Authenticatie (MFA). Hierbij doorloop je meerdere stappen om toegang te krijgen tot bepaalde apps en websites. MFA is een van de beste veiligheidsmaatregelen om gegevens te beschermen en misbruik van accounts te voorkomen.

Gegevensdragers
Gegevensdragers gebruik je voor de tijdelijke opslag van bestanden, data of programma’s. Ze zijn niet geschikt voor het opslaan van persoonsgegevens. Moet dat toch, maak dan gebruik van encryptie. Aanvragen doe je via het IT Serviceportaal

  • Beveiligde usb-sticks zijn usb-sticks waarop de bestanden met een pincode versleuteld zijn. Ze worden ook wel 'secure-keys' genoemd. 
  • Dit type USB-stick is geschikt voor tijdelijke opslag van vertrouwelijke bestanden, persoonsgegevens, patiëntgegevens, onderzoeksdata of programma’s. 
  • Je kunt beveiligde USB-sticks bestellen.