Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Veilig werken en studeren

De VU biedt diverse handige tools om veilig te kunnen werken en studeren. Doe er je voordeel mee!

SURFfilesender
Met SURFfilesender stuur en ontvang je snel, eenvoudig en veilig bestanden tot 500GB. SURFfilesender is een door SURFnet ontwikkelde en aangeboden dienst waarmee medewerkers en studenten onderzoeksdata en andere privacygevoelige bestanden veilig en snel via een webbrowser kunnen versturen naar anderen.

Zivver
Als medewerker wissel je veel informatie uit via e-mail. De VU biedt voor het veilig kunnen versturen van berichten en bestanden de encryptietool Zivver aan. Zivver versleutelt berichten en geeft extra garanties dat een mail bij de juiste ontvanger terecht komt.

Multi Factor Authenticatie
Je krijgt veilig toegang tot Microsoft365 met Multi Factor Authenticatie (MFA). Hierbij doorloop je meerdere stappen om toegang te krijgen tot bepaalde apps en websites. MFA is een van de beste veiligheidsmaatregelen om gegevens te beschermen en misbruik van accounts te voorkomen.

Gegevensdragers
Gegevensdragers gebruik je voor de tijdelijke opslag van bestanden, data of programma’s. Ze zijn niet geschikt voor het opslaan van persoonsgegevens. Moet dat toch, maak dan gebruik van encryptie. Aanvragen doe je via het IT Serviceportaal

  • Beveiligde usb-sticks zijn usb-sticks waarop de bestanden met een pincode versleuteld zijn. Ze worden ook wel 'secure-keys' genoemd. 
  • Dit type USB-stick is geschikt voor tijdelijke opslag van vertrouwelijke bestanden, persoonsgegevens, patiëntgegevens, onderzoeksdata of programma’s. 
  • Je kunt beveiligde USB-sticks bestellen.