Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Sportverenigingen

VU sportverenigingen

Sportcentrum VU onderhoudt nauwe banden met vele sportverenigingen. Onderstaande verenigingen hebben Sportcentrum VU als thuisbasis.

Okeanos Amsterdam
Studentenroeivereniging aan dé nationale roeibaan van Nederland, de Bosbaan, op een steenworp van de VU. Een diverse en open vereniging waar je zowel voor topsport als voor gezelligheid en verenigingsleven aan al je trekken kan komen. Sinds 1980 heeft Okeanos onafgebroken roeiers aangeleverd voor de Olympische Spelen. Kijk voor meer informatie op www.okeanos.nl.

SVU Basketbal
Voor studenten en door studenten. Wil je meer weten, meedoen met een training of lid worden van onze vereniging? Neem dan contact met ons op via onze Facebook-pagina.

SVU Volleybal
Met acht damesteams en vier herenteams is SVU Volleybal de leukste en grootste studentenvolleybalvereniging van Amsterdam. Er zijn maandelijkse activiteiten zodat de gezelligheid nog wat extra gestimuleerd wordt. Daarnaast heeft SVU 15 verschillende commissies die ervoor zorgen dat er geen saai moment te beleven valt! SVU Volleybal is een dynamische club, waar niemand ooit stil staat en elk jaar weer wat anders is dan voorgaande jaren. Wil je lid worden? Lees dan verder op www.svuvolleybal.nl

SVU TeniSTA
Tenista is een studententennisvereniging in Amsterdam die wordt gesteund door het Sportcentrum van de Vrije Universiteit. TeniSTA is gevestigd op het park van ALTC de Aemstelburgh, wat op 10 minuten fietsen is vanaf de campus. Het sportieve tennis wordt gecombineerd met het sociale contact, waardoor je veel nieuwe tennismaatjes ontmoet! Bij TeniSTA is het mogelijk om het hele jaar door vrij te tennissen!
Enthousiast geworden en wil je lid worden? Lees meer op www.tenista.nl.

Studentensport VU (SSVU)
Studentensport VU (SSVU) is de overkoepelende organisatie voor studentensporten van de Vrije Universiteit. De term overkoepeling staat voor alle sportfaciliteiten die de VU aanbiedt. Dit zijn het Sportcentrum VU (op Uilenstede en op de campus), de verenigingen aangesloten bij SSVU en de fitness/groepsles sporters. Hierbij is fysiek contact met alle partijen van belang, de SSVU is veel te vinden op het Sportcentrum VU en gaat daarnaast ook langs bij de verenigingen.

Verder is SSVU aangesloten bij Studentensport Nederland (SSN). Door landelijke contacten met sportraden van Nederland zijn wij op de hoogte van grote nationale ontwikkelingen binnen de studentensport.
De link van onze site is: https://www.studentensportvu.nl/

Uiteraard kent Amsterdam nog vele andere studenten sportverenigingen. Kijk voor meer informatie op de verenigingspagina van Sportcentrum VU of van Studentensport VU.