Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Deep Tech Innovation

DTI richt zich op wetenschapsgedreven technologie-ontwikkeling en implementatie in het veranderende bedrijfs- en sociale landschap. De BTI-groep onderzoekt zowel de natuurwetenschappelijke als de bedrijfs- en sociaalwetenschappelijke aspecten van technologische innovaties.

Het onderzoek van DTI is georganiseerd rond de twee onderzoeksleerstoelen: Doorbraaktechnologieën en Duurzame Innovatie.

Doorbraaktechnologieën voor duurzame innovatie veroorzaken radicale veranderingen zoals prestatieverbeteringen en nieuwe capaciteiten. Organisaties moeten deze technologieën ontwikkelen of zich eraan aanpassen. De DT&DI-leerstoel onderzoekt dit proces via R&D- en demonstratieprojecten, leidend tot opschaling op lokaal of mondiaal niveau.

Leerstoelhouder Bart Bossink richt zich op R&D- en demonstratieprojecten die technologische innovaties koppelen aan markten en maatschappelijke ontwikkelingen. Sandra Hasanefendic onderzoekt beleid en management voor de adoptie van deze technologieën. Beide bestuderen de interactie tussen technologische ontwikkeling en sociale factoren.

Leerstoelhouder: prof.dr. Bart Bossink, Hoogleraar Doorbraak Technologie en Duurzame Innovatie

Managing partner onderzoeksgroep: dr. Sandra Hasanefendic, Universitair docent Doorbraak Technologie en Duurzame Innovatie

Organisatorische en Technologische Innovatie en Maatschappelijke Veerkracht

De leerstoel is een samenwerking tussen Organisatiewetenschappen (FSW) en Bètawetenschappen (FBW). Gevestigd bij FSW, met de leerstoelhouder parttime gedetacheerd bij FBW, verbindt deze samenwerking sociale en bètawetenschappen. De leerstoel onderzoekt hoe organisaties ondernemerschap en innovaties effectief kunnen inzetten voor maatschappelijke uitdagingen en transformaties, met samenwerking met diverse partners als sleutel.

Leerstoel houder: Prof. dr. ir. F.K. (Kees) Boersma, hoogleraar Organisatorische en technologische innovatie en maatschappelijke veerkracht.

Managing partner onderzoeksgroep: dr. Marjolein Hoogstraaten is an assistant professor of organizational and technological innovation

Associated member/ Managing partner onderzoeksgroep : Hoogleraar BTI Prof. em. dr. P.C. (Peter) van der Sijde

Promoveren bij  DTI

Deep Tech Innovation verwelkomt promovendi voor onderzoek naar technologie-ontwikkeling en toepassing in bedrijfsleven en maatschappij. De groep werkt samen met de afdelingen Scheikunde, Farmaceutische Wetenschappen, Natuur- en Sterrenkunde, de Faculteit Sociale Wetenschappen en de School of Business and Economics van de VU.

Neem voor meer informatie over de voorwaarden voor het indienen van een Promotie-onderzoeksaanvraag, informatie over het promotie-onderzoeksproces bij de BTI-groep en bij vragen over de onderzoeken van onze recent gepromoveerde en huidige promovendi contact op met dr. Sandra Hasanefendic. .

Kijk voor meer informatie over de structuur van ons promotie-onderzoeksprogramma op de speciale webpagina van de Beta Faculteit: Promoveren bij de Bètafaculteit.

Klik hier om terug te gaan naar de afdeling Scheikunde en Farmaceutische Wetenschappen

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam