Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Rookvrije campus

Niet roken is de norm. Dat is de ambitie van de VU. Daarom is de VU Campus volledig rookvrij.

Sinds 2020 is het wettelijk verboden om te roken op onderwijsterreinen. Het rookverbod geldt ook voor e-sigaretten en andere rookproducten zonder tabak. Hiermee realiseren we een nog prettigere en gezondere studeer- en werkomgeving en leveren we een bijdrage aan een Rookvrije Generatie. 

Waar geldt het rookverbod?

Het is niet toegestaan om te roken op de gehele VU Campus, inclusief de gemeentelijke stoepen en de terreinen rondom het O|2 Labgebouw, ACTA, de Botanische tuin Zuidas en Amsterdam UMC - locatie VUmc. Om vervuiling te voorkomen, verzoeken we je om sigaretten niet op de grond achter te laten.

Bekijk de plattegrond voor een overzicht van het volledige rookvrije terrein. 

Op naar een peukenvrije VU Campus

Ondanks het rookverbod, ruimen schoonmakers dagelijks nog veel peuken van het campusterrein op. Peuken zitten vol met plastic en andere schadelijke stoffen, wat slecht voor de natuur is. De organisatie Peukenzee en Green Office VU voeren daarom actie om de VU Campus peukenvrij te maken. Opgeruimde peuken worden verzameld in een grote glazen koker die voor het Hoofdgebouw staat. Zo kunnen we zien hoeveel peuken er al zijn opgeruimd.

Het doel van de actie is, naast het opruimen van peuken, het creƫren van bewustwording. Uiteindelijk hopen we dat het weggooien van peuken in de openbare ruimte voorkomen kan worden.