Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Printen

Wil je draadloos printen vanaf je laptop? Dat kan op alle printers op de campus.

Met PaperCut printsoftware kun je met je VUnetID vanaf je eigen apparaat (Bring Your Own Device) op de campus printen. Dat doe je op dezelfde wijze als je gewend bent vanaf een beheerde pc.

De dienst IT werkt hard aan de moderne werkplek van de VU. Daarmee heb je altijd en overal toegang tot de applicaties en data die je nodig hebt om te kunnen werken of studeren. Samenwerken en eenvoudig gegevens delen staan centraal bij de nieuwe digitale werkplek. En hoewel we het uit het oogpunt van duurzaamheid willen beperken, maakt printen ook deel uit van je werkplek. Dat kan nu ook altijd en overal, én met je eigen apparaat.

PaperCut
Printen met je eigen apparaat doe je met de software van PaperCut. Het is een veilige manier om te printen via de cloud. Werk je met een Windows besturingssysteem, dan installeer je PaperCut als volgt: je downloadt het programma op download.vu.nl. Je opent de verkenner, je gaat naar de downloadmap en je dubbelklikt op het zojuist gedownloade ISO-bestand. Vervolgens dubbelklik je op ‘setup.hta’.

Dienstenportaal
Werk je met een ander besturingssysteem? Op het dienstenportaal van IT vind je alle informatie om PaperCut te installeren op jouw apparaat:

Windows
Android
Apple iOS
Apple MacOS
Google ChromeOS

Let op: installeer je de software van PaperCut op je beheerde VU-laptop, dan kan het de prestaties van je apparaat negatief beïnvloeden.