Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studieverenigingen FGB

Bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen kunnen studenten, afhankelijk van hun interesse, aansluiten bij verschillende studentenorganisaties.

Bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen kunnen studenten, afhankelijk van hun interesse, aansluiten bij verschillende studentenorganisaties. V.I.B. (Bewegingswetenschappen) en VSPVU (Psychologie en Pedagogische Wetenschappen) zijn de studieverenigingen die verbonden zijn aan de FGB. Bij studieverenigingen ligt het accent meestal op gezelligheid en ontspanning. Daarnaast organiseren de studieverenigingen af en toe inhoudelijke activiteiten voor studenten van je eigen faculteit. Als je zelf actief wordt in een vereniging, kun je meedoen in commissies. Je kunt helpen bij het organiseren van excursies of bij de redactie van het verenigingsblad gaan.

Naast V.I.B. en VSPVU is er een tweetal organisaties binnen de FGB die zich bezig houden met het behartigen van de belangen van de studenten: de Facultaire Studentenraad (FSR) en de F.S.O.G.B. 

Studentenorganisaties

  • V.I.B. (Bewegingswetenschappen)

    De Vereniging In Beweging (V.I.B.) is de studievereniging van de opleiding Bewegingswetenschappen. Alle leden van V.I.B. studeren Bewegingswetenschappen. Het verschil tussen een studievereniging en een studentenvereniging is dat alles mag en vooral niets moet. Er zijn dus geen verplichtingen, maar wel heel veel mogelijkheden;

    Wat doet V.I.B.
    De V.I.B. biedt jou een onvergetelijk studentenleven, waarbij de studie ook nog eens behaald kan worden. Buiten dat biedt de V.I.B. ook verschillende studievoordelen. Denk hierbij aan korting op studieproducten, van vrijwel ieder vak een samenvatting en extra lessen. Buiten deze studiegerichte voordelen is de V.I.B. ook je startpunt om een mooi netwerk op te bouwen. Netwerken kan tijdens de carrièreweek, aangeboden stageplekken en goed contact met docenten.

    Dit klinkt natuurlijk ontzettend interessant, maar de V.I.B. zorgt buiten dat ook nog voor ontzettend veel plezier. Zo organiseren wij de leukste activiteiten en reizen, die allemaal terug te lezen kunnen zijn in een van onze bladen. De taak om al deze leuke dingen te organiseren, wordt opgenomen door verschillende commissies. Deze vriendengroepen zetten zich heel het jaar in, om de leukste dingen voor de leden neer te zetten!

    Meer informatie
    Voor meer informatie kan je altijd naar onze website www.vereniginginbeweging.com of kan je ons vinden op Instagram onder de naam krasjevandevib. Meer informatie over de commissies en de activiteiten is te vinden op:

    De V.I.B is te vinden in de Medische Faculteit, kamernummer D-048.

  • VSPVU (Vereniging voor Studenten Psychologie en Pedagogiek aan de Vrije Universiteit)

    De VSPVU is de studievereniging voor de opleidingen Psychologie en Pedagogiek. De VSPVU organiseert allerlei variërend van congressen, lezingen en museumbezoeken tot borrels, sportevenementen en reizen naar het buitenland.

    Actief lid worden van de VSPVU biedt tal van mogelijkheden. Zo leer je hoe je evenementen organiseert en werk je intensief samen in teamverband. Bovendien ontvang je als lid korting op studieboeken, samenvattingen en activiteiten georganiseerd door de VSPVU.

    Meer informatie
    Meer informatie is te vinden op:

  • FGB Facultaire Studentenraad (FSR)

    Wij zijn 7 studenten die de studenten van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen vertegenwoordigen. Wij ontvangen opmerkingen van studenten en nemen deze mee naar de vergaderingen met het faculteitsbestuur. Zo kunnen wij beslissingen maken die het beste aansluiten bij de wensen van de studenten. Wij staan open voor al jouw ideeën, suggesties en klachten over faciliteiten, kwaliteit van het onderwijs en andere zaken die de faculteit aangaan. Jouw mening is altijd welkom.

    Hoe kun je ons bereiken?
    E-mail: fsr.fgb@vu.nl
    Facebook: @studentenraadFGB
    Instagrams @fsr_fgb
    Whatsapp: +31 6 47172721

    Link to our lecture presentation slides

  • Facultair Studenten Overleg (F.S.O.G.B.)

    Het F.S.O.G.B. is een maandelijks overleg met alle studenten die binnen de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) de belangen van de studenten behartigen in verschillende commissies en besturen. Door middel van het F.S.O.G.B. blijven alle commissies en besturen op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de faculteit die voor studenten van belang zijn.

    Organen en de functie van het F.S.O.G.B.
    Het F.S.O.G.B. bestaat uit de facultaire studentenraad, de tien opleidingscommissies, de twee studieverenigingen (V.I.B. en VSPVU) en de studentassessor van de FGB. De studentassessor is een student-lid in het faculteitsbestuur. Hij of zij is tevens voorzitter van het F.S.O.G.B. Elke commissie en elk orgaan zal tijdens de vergadering een afvaardiging sturen.

    Meer informatie over de F.S.O.G.B. is te vinden op VUnet (voor VU studenten en medewerkers). Heb je vragen of opmerkingen, mail dan naar Ivar Maas.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam