Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Film, theater en sport bij de VU

Ook als alumnus kun je op de campus terecht voor de nodige in- en ontspanning. Een filmpje pakken, theatervoorstelling bezoeken of sporten? Je bent van harte welkom.

Rialto VU

Rialto VU is een gloednieuw filmtheater met vier moderne zalen net naast het hoofdgebouw van de VU. Natuurlijk is er het reguliere aanbod van filmpremières en klassiekers. Maar je kunt ook genieten van speciale programma’s die vaak tot stand komen in samenwerking met de VU. Zoals Fiction & Science, waarin de favoriete film van een docent of onderzoeker wordt gepresenteerd. 

Een groot deel van het Rialto VU-publiek bestaat uit studenten en medewerkers, en alumni profiteren regelmatig van korting op geselecteerde films. Via de alumninieuwsbrief blijf je op de hoogte van lopende acties.

VU Griffioen

VU Griffioen ken je vast nog wel uit je studententijd. Na 50 jaar op Uilenstede opende dit cultuurcentrum eind 2021 zijn deuren op de VU-campus.  

Bezoek het theater en geniet van een bruisend podium met cabaret, toneel, muziek en dans. Laat je verrassen door grote namen en nieuwe talenten. Wil je je eigen creativiteit laten stromen? Maak een keuze uit het veelzijdige aanbod van cursussen in dans, muziek, toneel, schrijven, fotografie, schilderen en nog veel meer.  

Er zijn regelmatig leuke kortingsacties voor alumni. Via onze alumninieuwsbrief blijf je op de hoogte van het aanbod en lopende acties.  

Bar Boele

Gezellig naborrelen na een film- of theatervoorstelling? Dat kan bij Bar Boele, de ‘huiskamer’ van de campus. Dit culturele café vind je in hetzelfde gebouw als Rialto en VU Griffioen.  

Sporten bij je vertrouwde sportcentrum

Was je als student frequent bezoeker van het Sportcentrum VU? Fijn om te weten dat je hier ook als alumnus van harte welkom bent. In het eerste jaar na je afstuderen zelfs tegen het speciale studententarief, op vertoon van (een kopie van) je diploma. 

Bij Sportcentrum VU kun je terecht voor tal van activiteiten, zoals balsporten, groepslessen en vechtsporten. En voor trainingen in bijvoorbeeld hardlopen, badminton, wielrennen en schaatsen. Ook biedt het centrum competities in zaalhockey en zaalvoetbal. En is het de thuisbasis voor verenigingen als SVU Volleybal, SVU Basketbal en TeniSTA.  

Verder vind je bij Sportcentrum VU twee moderne fitnesslocaties met een uitgebreid aanbod van apparatuur en groepslessen, voor krachttraining en cardio.