Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Verbinding maakt verschil
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Podcast ‘Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis’

Langer thuis wonen vraagt om een nauwere samenwerking tussen zorgverleners, organisaties en ouderen. Beleidsmakers en zorgorganisaties innoveren de zorg door vergaande samenwerkingen op te tuigen., Maar hoe organiseren we die samenwerking nu effectief? Tijdens de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ maken we een live podcastopname. Tafelgasten zijn beleidsmakers, professionals en wetenschappers. Zij gaan graag met u in gesprek over dit belangrijke thema. Dit is een unieke kans om uw ervaringen te delen en bij te dragen aan de toekomst van samenwerking in de zorg.

Sinds de ondertekening van het IZA door vele partijen in de zorg in 2022, is er ontzettend veel bestuurlijke drukte om integrale zorg, en dus samenwerking tussen alle betrokken partijen, tot stand te brengen (Van der Woerd, 2023).

Effectieve samenwerking kan ontstaan wanneer actoren hun belangen delen, luisteren naar de inbreng van anderen en de gelegenheid hebben om deze nieuwe informatie grondig te verwerken (Kee, Nies, Van Wieringen en Beersma, 2023). Integrale zorg ontstaat door integratie van zorg. Er bestaan echter verschillende belangen en waarden tussen actoren die zorg moeten integreren (Zonneveld, 2024). Het is van belang om individuele en gezamenlijke belangen te onderzoeken en te prioriteren, en daarin soms moeilijke keuzes te maken. Dit is een extra moeilijke opgave wanneer betrokken partijen – zorgverleners, professionals, patiënten, toezichthouders en wetenschappers – verschillende definities van integrale zorg hebben (Goodwin, Stein & Amelung, 2021, p. 8).

Daarom gaan Nick en Galina een audiopodcast opnemen, om hiermee een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk op die thema’s die relevant zijn voor het organiseren van integrale zorg, specifiek in de ouderenzorg. De podcast aflevering zal opgenomen worden tijdens het 'Nederlandse Generatie Ouderen Langer Thuis’ congres op 11 juni 2025 in Nieuwegein. Dit congres is specifiek gericht op ouderen, beleidsmakers en professionals, managers en bestuurders van ouderenzorg instellingen. Daarom nodigen we voor deze opname een medewerker van een ouderenzorg instelling aan onze tafel uit, samen met een gemeentelijke beleidsmaker.

De podcast wordt gehost door Nick Zonneveld (senior onderzoeker bij Vilans) en dr. Galina van der Weert. In een vier-gesprek bevragen we de tafelgasten over de volgende thema's:

Wat betekent 'nieuwe generatie ouderen langer thuis’ voor jou en je familie/organisatie?

Op welke manier en in hoeverre hebben integrale zorgpraktijken invloed op het welzijn van ouderen en professionals en op de kwaliteit van zorg?

Vervolgens ontstaat een gesprek over verschillen van inzicht en over welke vragen nog onbeantwoord zijn. Hierbij wordt het publiek uitgenodigd om te reageren.

Over dit onderzoek

Hoofdonderzoeker

Onderzoeksafdeling

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam