Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Organizational Behavior Management maakt elke optimalisatieslag mogelijk

Gedragsverandering in duurzame bedrijfsoptimalisatie

De noodzaak voor het kunnen sturen van gedragsveranderingen in organisaties wordt steeds groter. Vooral in het kader van het verhogen van de performance. Of het nu gaat om productiviteit, kwaliteit, verzuim, sales of veiligheid; het gedrag van medewerkers is lang niet altijd in lijn met de wensen van het management. 

Tot nu toe ontbrak het hen aan een concrete, praktische én wetenschappelijk bewezen methodiek om organisaties te optimaliseren. Gelukkig heeft de Bedrijfskunde niet stil gezeten en wij presenteren je graag de mogelijkheden van Organizational Behavior Management (OBM).

OBM: de wetenschap van succes

OBM is dé praktische wetenschappelijke methodiek die kan zorgen voor structurele en blijvende gedragsverandering voor het borgen van een optimalisatieslag in organisaties. We noem het ook wel gedragsmanagement. Deze aanpak legt de focus op gedragsbeïnvloeding en sluit prima aan bij bestaande organisatieverbeteringsprogramma’s, zoals Lean, Six Sigma, ITIL, etc. 

Ze is gestoeld op wetenschappelijke fundamenten van meting, analyse en sturing van menselijk gedrag. Ook wordt deze 'evidence based' methodiek door diverse Fortune 500 bedrijven in de VS al jarenlang met succes toegepast. 

De tijd is rijp om de bewezen werkzaamheid van de OBM in Nederlandse en Europese organisaties te implementeren, zowel vanwege ontwikkelingen binnen de bedrijfskunde als binnen de gedragsanalyse zelf. Verder groeit vanuit de praktijk de vraag naar theorieën en methodieken die aantoonbaar prestaties verhogen, veranderingsprocessen versnellen en ‘value for money’ leveren.

ADRIBA speelt hier een toonaangevende rol in en biedt hiertoe verschillende (gecertificeerde) opleidingen. Deze zijn al wetenschappelijk onderbouwd en er is aantoonbaar bewijs uit de dagelijkse praktijk dat deze werken, ook in Nederland. Vandaar dat de VU inmiddels ook Organizational Behavior Management als vak in de reguliere Master-opleiding Business Administration heeft opgenomen.

Meer weten over de wetenschap van succes?

  • Vraag een van onze Referentiecases op via onze pagina met Kennisbronnen. Lees daarin hoe er concreet een prestatie meetbaar is verbeterd met behulp van OBM. 
  • Meld je aan voor een gratis workshop om kennis te maken met OBM, georganiseerd aan de VU in Amsterdam!
  • Geïnteresseerd in een gesprek over de mogelijkheden tot een incompany traject in je eigen organisatie? Klik hier!

Al overtuigd van de kracht van OBM?

Laat jezelf, managers en/of je adviseurs dan scholen in het gebruik ervan! ADRIBA biedt als eerste en enige instituut in Nederland een certificering op het gebied van Organizational Behavior Management (OBM), middels de opleiding tot OBM Practitioner. Vele professionals gingen je al voor, van directeuren tot coaches, en van veiligheidskundigen tot Lean-consultants, dus wacht niet langer en schrijf je nu in!

Business = behavior

OBM is een methode om het beste uit mensen te halen, waardoor zowel werkplezier als werkprestaties toenemen. Onze aanpak is zo fundamenteel dat deze daardoor zeer breed toepasbaar is. Of het nu gaat om productiviteit, procesverbetering, klantgerichtheid, verzuim, sales, kwaliteit of fysieke veiligheid: OBM is in vele situaties al succesvol toegepast. 

Met aantoonbare gedragsverandering én verbetering van de performance! Grondlegger van het gedachtengoed, Aubrey Daniels, zei het immers al: Business is Behavior!

Terug naar homepage ADRIBA

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem dan gerust contact op met Lisette Tepe via onderstaande contactgegevens. Het secretariaat is gevestigd in kamer HG 6A-88 van Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

Lisette Tepe
Joost Kerkhofs
Marius Rietdijk