Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Na je promotie

Als je bent gepromoveerd, heb je vele mogelijkheden. Ga op onderzoek uit.

Alumni-netwerk

Na het afstuderen of promoveren ben je alumnus van de VU Amsterdam. Je maakt deel uit van onze VU Alumni Community, een netwerk van meer dan 95.000 afgestudeerden. Blijf in contact via het VU alumninetwerk of sluit je aan bij Promovendi Netwerk Nederland, Marie Curie Alumni Association en NL Alumni Network. Een aantal van deze alumninetwerken biedt loopbaanbegeleiding en -advies aan.

Carrièremogelijkheden

De graduate schools en faculteiten bieden opleidingen aan om je carrièrekansen binnen of buiten de academische wereld te verbeteren. Voor meer informatie over de mogelijkheden bij de VU kun je onze vacatures raadplegen.

Voor promovendi die officieel in dienst zijn van de VU (interne promovendi) organiseert het Expertisecentrum HR-ontwikkeling een reeks van drie (verplichte) loopbaanworkshops tegen het einde van het dienstverband. Tijdens deze workshops leer je reflecteren op je competenties, leer je praktische vaardigheden op het gebied van netwerken en LinkedIn, hoe je een succesvol CV kunt schrijven en sollicitatiegesprekken kunt voeren. 

Je wordt drie maanden voor het einde van je contract door het Expertisecentrum uitgenodigd voor deze workshops. Voor meer informatie kun je terecht op de werk-naar-werkbegeleiding pagina.

Er zijn ook een aantal vacatures in de wetenschap beschikbaar op: 

We moedigen onze promovendi ook aan om verder te kijken dan academische functies en om mogelijkheden in een niet-academische omgeving te verkennen.