Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Wie zijn wij & onze missie

ADRIBA is een platform voor de wetenschappelijke verdieping, verbreding en verspreiding van de gedragsanalyse en Organizational Behavior Management (OBM), de wetenschap van gedragsverandering in organisaties.

Aubrey Daniels research Institute for Behavior Analysis: ADRIBA

ADRIBA, opgericht in 2010, is een platform voor de wetenschappelijke verdieping, verbreding en verspreiding van de gedragsanalyse en Organizational Behavior Management (OBM), de wetenschap van gedragsverandering in organisaties. Zijn naam is een eerbetoon aan een van de belangrijkste grondleggers van het gebruik van de gedragsanalyse in organisaties, Aubrey Daniels. ADRIBA gebruikt literatuur van Daniels en ander lesmateriaal dat door ADI op de markt is gebracht, maar buiten dat bestaat er geen formele relatie tussen ADRIBA en ADI in de zin van gezamenlijke marketing of sales. Bekijk hier de videoboodschap van Aubrey Daniels aan ADRIBA.

ADRIBA'S credo: 'Shaping performance, one step at a time'

Performance, ofwel prestaties, staan bij ADRIBA centraal. Het uitgangspunt is daarbij een prestatievraagstuk binnen een organisatie. Vandaar onze connectie met de School of Business and Economics. Het verbeteren van prestaties zien wij het best verlopen via het principe van shaping. Ofwel; iedere keer een stapje beter. We stellen daarbij hoge doelen, maar beginnen met een laag subdoel. Net als de topsporter die de lat steeds hoger legt en uiteindelijk tot topprestaties komt, maar uiteindelijk wel met een realistisch en haalbaar subdoel aan de training begon. ADRIBA stelt zich ten doel om met behulp van de gedragsanalyse een bijdrage te leveren aan het verhogen van zowel werkplezier als werkprestaties in Europese organisaties.

Speerpunten ADRIBA

Onderzoek en onderwijs op Europees niveau

  • Het vormen van de link met soortgelijke instituten in de VS
  • Het begeleiden van afstuderenden en promovendi in de bedrijfskunde en psychologie bij hun onderzoek naar de effectiviteit van gedragsveranderingsinterventies bij organisaties
  • Publiceren over de resultaten op verschillende niveaus. VariĆ«rend van krantenartikelen tot het geven van interviews, vakpublicaties, wetenschappelijke publicaties en proefschriften

ADRIBA vervult deze missie samen met andere partijen om zo tot een hefboomwerking te komen.

Terug naar homepage ADRIBA

Heb je vragen of wil je persoonlijk advies?

Neem dan gerust contact op met Lisette Tepe via onderstaande contactgegevens. Het secretariaat is gevestigd in kamer HG 6A-88 van Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics Executive Education
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

Lisette Tepe
Joost Kerkhofs
Marius Rietdijk