Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Gedragsmanagement bij voetbal

Football Behaviour Management

De cursus is zo georganiseerd dat het is alsof je deel uitmaakt van een virtuele club en al werkt als scout voor die club.

Cursus beschrijving

In samenwerking met FC Twente organiseren we een cursus om je te leren hoe je de juiste spelers werft voor een professionele voetbalclub. Hoewel de wervingsstrategie ook werkt voor andere sporten, richten we ons tijdens de cursus op voetbal.

Het werven van spelers is één van de belangrijkste aspecten van het leiden van een club, maar het is ook één van de minst begrepen processen. Daarom kijken we naar vijf verschillende zaken die tot een betere besluitvorming leiden bij het rekruteren van spelers. Deze vijf wetenschappen zijn:

1) Levensvatbaar Systeem Model. (VSM)

2) Cybernetische Big Five Theorie (Cb5T)

3) Beheer van organisatorisch gedrag (OBM)

4) Subjectieve Bayesiaanse statistiek

5) Triangulatie

Lees hieronder verder voor meer informatie.

Over deze cursus

Niveau

  • Advanced / Master / PhD

Contacturen

  • 48

Voertaal

  • Engels

Cursusprijs

  • €765 - €1360

Aanvullende cursusinformatie

  • Leerdoelen

    Na afronding van deze cursus zijn studenten in staat om:

    - een scoutingsrapport van een speler te schrijven

    - een speler voor te stellen aan een beslisser

    - een Bayesiaans netwerkmodel bouwen voor het scouten van gegevens

    - een club te structureren om haar langetermijnbelang te beschermen

    - beslissers te beïnvloeden om goede beslissingen te nemen.

  • Excursies

    Omdat de cursus in de zomerperiode valt, is het niet mogelijk om alle activiteiten te garanderen. Desalniettemin zijn we in de vorige cursus naar een Europese wedstrijd van een Nederlandse club geweest, hebben we een training achter gesloten deuren bij FC Twente bijgewoond, het stadion van FC Twente bezocht en de spelers die we tijdens de cursus hebben gevonden gepresenteerd aan de besluitvormers bij FC Twente.

    Dit alles gaat gepaard met reizen en er kunnen extra kosten zijn om je reis te dekken, bijvoorbeeld via het openbaar vervoer.

  • Over de cursuscoördinator

    Joost van der Leij is een onafhankelijke datascout die werkt voor FC Twente, een Turkse club in de Süper Lig en een club in de MLS. Hij is ook filosoof van de statistiek. Hij is ook een door de VU gecertificeerde OBM trainer/coach. OBM is de meest wetenschappelijke tool om het gedrag van mensen te beïnvloeden.

  • Lees meer over de vijf wetenschappen

    Het Viable System Model is een cybernetische benadering voor het modelleren, structureren en optimaliseren van organisaties. Het VSM werkt vooral goed voor professionele voetbalclubs omdat het duidelijk maakt hoe de relatie tussen de manager van het eerste elftal en de technisch of sportief directeur moet worden gemanaged. De VSM laat zien dat er in dit opzicht twee hoofdstrategieën zijn. Beide werken, maar de club moet weten welke strategie ze kiest en wat de gevolgen van die keuze zijn.

    Cybernetic Big Five Theory is een neurowetenschappelijke theorie voor de Big Five. CB5T laat zien dat mensen die anders scoren op een Big Five test ook andere hersenen hebben. Rekening houden met deze verschillen helpt om betere teams te creëren, zowel binnen de organisatie als op het veld. Het falen van individuele nieuw aangenomen spelers heeft vaak te maken met een mismatch in Big Five scores met andere spelers. Hetzelfde geldt voor de mensen die de club leiden. Als je de beslissers wilt beïnvloeden, is het belangrijk om rekening te houden met hun Big Five scores.

    Organizational Behaviour Management is de wetenschap van positieve bekrachtiging om het beste uit mensen te halen. OBM laat zien dat mensen doen wat beloond wordt en niet doen wat bestraft wordt. Spelers worden vaak hoe dan ook beloond en dat leidt tot problemen met spelers. Hetzelfde geldt voor de besluitvormers in de club. Zij beslissen vaak op een manier die de verandering van het belonen van zichzelf bevordert in plaats van in het belang van de club. Afhankelijk van de CB5T-score die mensen hebben, reageren ze verschillend op verschillende soorten beloningen. Om je invloed binnen een club te optimaliseren, is het belangrijk om te leren denken in termen van positieve gevolgen.

    Subjectieve Bayesiaanse statistiek. De gangbare school in de statistiek als Frequentisme, het idee dat kans de frequentie is dat iets met dezelfde kans gebeurt. Bayesiaanse statistiek is de alternatieve manier van statistiek bedrijven met het idee dat statistiek niet alleen over frequentie gaat. In plaats daarvan is kans de kracht van je overtuigingen. Natuurlijk versterkt een frequente ervaring je overtuiging, dus er is een relatie tussen de sterkte van je overtuigingen en frequenties. Als scout, recruiter of beslisser is het heel belangrijk om te begrijpen hoe statistieken werken in termen van de sterkte van je overtuigingen, want het is de sterkte van je overtuiging die tot een beslissing leidt.

    De filosoof Donald Davidson heeft het Triangulatiemodel gecreëerd dat laat zien hoe we leren over de wereld, hoe we communiceren en hoe we worden getraind. Training, communicatie en leren zijn allemaal heel belangrijk in voetbal. Triangulatie is een uitstekend hulpmiddel om te leren hoe je besluitvormers kunt beïnvloeden.

  • Vormen van onderwijs en beoordeling

    De cursus wordt gegeven door middel van colleges, praktijksessies met professionele live, video & data scouts, technisch directeur, spelersmakelaar en mental coach, excursies naar live wedstrijden, trainingen en een profclub.

    Van studenten wordt verwacht dat ze 12 uur extra besteden aan zelfstudie.

    Studenten worden beoordeeld door een speler te zoeken voor een profclub, een verslag over deze speler te schrijven en de speler te presenteren bij een profclub.

  • Syllabus

    Hier kun je de voorlopige cursussyllabus voor 2024 downloaden.

    *Houd er rekening mee dat het een voorlopige syllabus is en dat deze nog kan worden gewijzigd voordat de cursus begint .

Team VU Amsterdam Summer School

We zijn er om te helpen!

Skype: op afspraak via amsterdamsummerschool@vu.nl

Contactpersoon

  • Yota
  • Programma Coordinator
  • Esther
  • Summer and Winter School Medewerker

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam