Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Uitdagingen en innovatie in voedsel- en waterzekerheid

Feeding the Billions: Challenges and Innovation in Food and Water Security

In deze cursus bestudeer je verschillende benaderingen van voedsel- en waterzekerheid, van voedselsystemen tot internationale beleidsovereenkomsten en activiteiten op gemeenschapsniveau.

Cursusbeschrijving

Vandaag de dag zijn er 8,0 miljard mensen te voeden en dit aantal zal naar verwachting toenemen tot ongeveer 10 miljard in 2050. Er is meer voedsel nodig en meer voedsel betekent meer water voor gewassen en vee.

Deze cursus is gebaseerd op feiten en behandelt uitdagingen op het gebied van voedsel en water en innovatieve interventies vanuit verschillende disciplinaire perspectieven en sociaal-culturele contexten, waarbij voorbeelden uit de praktijk worden gebruikt. Dit jaar werken studenten samen met studenten van Rhodes University in Zuid-Afrika aan gezamenlijke opdrachten en presentaties via Collaborative Online International Learning (COIL). Interactieve theoretische colleges (deels online) worden afgewisseld met discussies, groepswerk en een veldbezoek. Studenten profiteren van discussies met medestudenten met verschillende disciplinaire achtergronden en landen van herkomst. Ten minste vijf van de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Voedselsystemen, voedsel- en voedingszekerheid en voedingsbewuste landbouw
  • Waterbeheer, waterzekerheid en klimaatslimme landbouw
  • Uitbreidingsdiensten, beleid en uitdagingen
  • Internationale voedselmarkten en economische factoren die de voedselzekerheid beïnvloeden
  • Innovatieve interventies in de waardeketen (van boer tot bord)

We brengen de praktijk naar het klaslokaal door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden uit Nederland en Zuid-Afrika. De beoordeling is gebaseerd op de deelname van studenten aan discussies, debatten en groepspresentaties.

Lees hieronder verder voor meer informatie

Over deze cursus

Niveau

  • Master / PhD / Advanced

Contacturen

  • 45

Voertaal

  • Engels

Cursusprijs

  • €765 - €1360

Aanvullende informatie

  • Leerdoelen

    Aan het eind van deze cursus zijn de studenten in staat om:

    • Demonstreer een uitgebreid begrip van sleutelconcepten met betrekking tot voedselsystemen, voedselmarkten, voedsel- en voedingszekerheid, voedingsgevoelige landbouw, waterzekerheid en klimaatslimme landbouw.
    • Transversale vaardigheden ontwikkelen en toepassen, waaronder communicatie, debatteren, digitale geletterdheid, presenteren en samenwerken in teams, in een interculturele omgeving.
    • Ontwerpen en implementeren van instrumenten voor gegevensverzameling.
    • Een vergelijkende analyse maken van de percepties van belanghebbenden op het gebied van voedselsystemen.
    • Kritisch nadenken over uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid, voeding en klimaatverandering in verschillende sociaalecologische contexten.
  • Vormen van onderwijs en beoordeling

    Deze cursus wordt gegeven door middel van (deels online) colleges, excursies (indien mogelijk), discussies, groepswerk en video's. De studenten worden beoordeeld door actieve deelname aan debatten, discussies en groepspresentaties.

    Studenten worden beoordeeld door actieve deelname aan debatten, discussies en groepspresentaties.

  • Over de cursusdocenten

    Denyse Snelder en Sabina Di Prima werken bij het Centrum voor Internationale Samenwerking (CIS), VU Amsterdam. Beiden leiden en implementeren onderzoeks- en capaciteitsopbouwprojecten in Afrika en Zuidoost-Azië. Dr. Denyse Snelder heeft expertise op het gebied van duurzaam land- en waterbeheer en Sabina Di Prima deed promotieonderzoek naar voedsel- en voedingszekerheid. Dr. Lia van Wesenbeeck is senior onderzoeker en directeur van het Amsterdam Centre for World Food Studies aan de VU Amsterdam. Dr. Wilma van Staden heeft expertise op het gebied van milieubeheer en klimaatslimme landbouw en is e-learning specialist en docent aan Rhodes University in Zuid-Afrika.

  • Voorlopige syllabus

    Je kunt de syllabus voor zomer 2024 hier vinden. Die voor 2025 wordt later gepubliceerd.

  • Meer informatie

    De Summer School on Food and Water Security wordt georganiseerd door het Centre for International Cooperation (CIS), in samenwerking met Rhodes University in Zuid-Afrika en het Amsterdam Centre for World Food Studies (ACWFS), een gezamenlijk initiatief van de School of Business and Economics (SBE) en de Faculty of Science, VU Amsterdam. CIS is actief in het verwerven en uitvoeren van extern gefinancierde internationale onderzoeks- en onderwijsprojecten, in het ontwikkelen van interdisciplinair onderwijs; en in het bevorderen van communicatie tussen onderzoekers aan de VU door het organiseren van seminars, workshops en conferenties.

Team VU Amsterdam Summer School

We zijn er om te helpen!

Skype: op afspraak via amsterdamsummerschool@vu.nl

Contactpersoon

  • Yota
  • Programma Coordinator
  • Esther
  • Summer and Winter School Medewerker

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam