Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer datavraagstukken multidisciplinair aanpakken

Business Analytics & Data Science

De opleiding is geschikt als je je bezighoudt met het omzetten van data in ‘actionable insights’ of als je de resultaten van en behoefte aan dergelijke actiegerichte inzichten moet definiëren en beoordelen (tactisch en strategisch management).

Met iedere potentiële deelnemer wordt een intakegesprek gevoerd. Op basis van dit intakegesprek wordt bepaald of je over het geschikte profiel beschikt en direct kan deelnemen, of dat er sprake is van deficiënties die moeten worden weggewerkt voordat je met het programma kan starten. 

Toelatingseisen

De basis toelatingseisen voor deze opleiding zijn: 

 • Een afgeronde academische opleiding op masterniveau*
 • Minimaal drie jaar - bij voorkeur relevante - werkervaring
 • Voldoende kennis van onderzoeksmethoden en wiskunde

Hoewel strikt genomen geen toelatingseis en de voertaal van de opleiding Nederlands is, verdient een goede beheersing van de Engelse taal aanbeveling. Veel van het cursusmateriaal is Engelstalig en sporadisch kan het voorkomen dat een niet-Nederlandstalige docent het college verzorgt.

*Heb je een diploma van een HBO- of universitaire bacheloropleiding met een typisch analytisch (bèta-)profiel, dan kan het zeker zijn dat je toch voldoet aan de toelatingseisen. Het gaat daarbij namelijk vooral om een academisch werk- en denkniveau. Neem in dat geval gerust contact met ons op om dit af te stemmen.

 

Praktische informatie

 • Wat kost deze opleiding?

  Het cursusgeld voor de opleiding wordt jaarlijks vastgesteld.
  Voor 2024 bedraagt dit € 18.750,-. (vrijgesteld van BTW). 

  Dit cursusgeld is een all-in tarief en bevat de kosten voor inschrijving als student en het onderwijs aan de universiteit tijdens de opleiding, inclusief gebruik van faciliteiten van de universiteit, verplichte literatuur en deelname aan het afsluitende INFORMS-examen. 

  Dit bedrag is exclusief reis- en verblijfskosten, en de kosten die worden gemaakt voor ondersteuning bij het wegwerken van eventuele deficiënties.

  Op inschrijvingen zijn de betalingsvoorwaarden van de postgraduate opleiding van toepassing. Wij sturen de factuur naar het adres aangegeven op het inschrijfformulier. Opleidingskosten zijn mogelijk fiscaal aftrekbaar.

  Raadpleeg voor meer informatie hieromtrent de website van de Belastingdienst.

 • Startmoment

  30 augustus 2024

 • Tijdsinvestering

  De opleiding duurt één jaar. Zij bestaat uit collegedagen op de VU in Amsterdam, in principe elke vrijdag van 9.30 tot 16.30. De voorbereidingstijd voor elke collegedag bestaat uit 8 tot 12 uur zelfstudie.

 • Taal

  Het collegeprogramma is in beginsel Nederlandstalig. Het kan voorkomen dat er colleges door Engelstalige docenten worden verzorgd. Bovendien is de literatuur die in de opleiding wordt gebruikt overwegend Engelstalig; goede beheersing van de Engelse taal is dus wenselijk.

 • Aanmelden

  Stuur het formulier in en wij nemen contact op voor een intakegesprek. Heb je vragen, dan kun je ons altijd eerst even bellen.

Wil je meer weten?

Dr. Marijn Plomp (opleidingsmanager) en Mara van der Velden staan je altijd graag te woord.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Contactpersoon

 • Dr. Marijn Plomp
 • Opleidingsmanager
Marijn Plomp