Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Behaal in één jaar je Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) aan de VU

Tijdens de BKO-opleiding komen onderstaande onderwerpen aan de orde.

De opleiding focust op vier onderwijscompetenties en criteria: professioneel gedrag, het ontwerpen en uitvoeren van onderwijs en het begeleiden van studenten. Dit alles in overeenstemming met de Onderwijsvisie van de VU.

Professioneel gedrag
Samenwerking in professioneel gedrag neemt een belangrijke positie in binnen elk criterium en dient als de basis van jouw onderwijspraktijk. Gedurende deze cursus zul je betrokken zijn bij analyse, reflectie en de ontwikkeling van jouw professioneel gedrag.

Ontwerpen van onderwijs
Je (her)ontwerpt een eigen cursus, die je dus ook direct kunt gaan geven. Daarbij is de verantwoording belangrijk: waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt? Welke didactische principes pas je toe? Ook leer je hoe je valide en betrouwbaar toetst.

Uitvoeren van onderwijs
Je breidt je didactische repertoire uit en ontwikkelt een persoonlijke doceerstijl. Tijdens de opleiding pas je alles direct toe in de praktijk. Lekker snel resultaat dus. En in de lessen bespreek je waar je bij de toepassing tegenaan gelopen bent.

Begeleiden van studenten
Hoe pas je je begeleiding aan aan de leervoorkeur van je studenten? Hoe geef je constructieve feedback? Hoe bewaak je de balans begeleider-beoordelaar? Je oefent en analyseert de begeleiding van individuele studenten en groepjes van max 5 studenten.

Je wordt begeleid door de docentopleider van het VU Centre for Teaching and Learning. Daarnaast krijg je feedback van je tutor uit de faculteit.

Download binnenkort hier de programmagids van dit studiejaar, zodat je inzicht krijgt in onze werkwijze.

Meer over de BKO-opleiding
Inleiding
Resultaat
Data en contact

Stef Spoelder

Lucho Rubio Repáraz

Lucho Rubio Repáraz

Bekijk Lucho's profiel

Hilde Remmers

Karin Schalkers

Karin Schalkers

Bekijk Karins profiel

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Neem voor vragen over de inhoud van deze cursus contact op met Stef Spoelder, programma coördinator via s.g.h.spoelder@vu.nl.

Praktische vragen

Heb je vragen over inschrijving, planning en betaling neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker studentzaken, ctl@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 4263.

Contactpersoon

Carin Weitering