Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Professioneel Nederlands 1 en 2

Taalcursus Professioneel Nederlands 1 en 2

Professioneel Nederlands 1 en 2 zijn cursussen van 16 weken.

Als je start met niveau 1, kun je daarna niveau 2 volgen. De inhoud van de cursussen is op elkaar afgestemd. De cursussen zijn ook los van elkaar te volgen. 

Professioneel Nederlands 1
In de avondcursus Professioneel Nederlands 1 leer je in 16 weken (1 lesavond per week) om op een professioneel en academisch niveau (naar ERK-niveau B2+/C1) te lezen, schrijven, spreken en presenteren. Ook werk je aan het vergroten van je (algemeen academische) woordenschat in het Nederlands.

Professioneel Nederlands 2
De avondcursus Professioneel Nederlands 2 is voor deelnemers die ERK-niveau C1 al beheersen en die hun professionele taalvaardigheden nog verder willen versterken en uitbouwen. In 16 weken (1 lesavond per week) ligt de nadruk op het vergroten van de woordenschat en versterken van professionele schrijfvaardigheden. Je oefent ook veel met presenteren voor een groep. De thema’s van de lessen zijn onder andere werk, wetenschap, gezondheid, politiek en sociale instellingen. Binnen de thema’s werken we aan gevorderde taalvaardigheden, bijvoorbeeld door het lezen en bespreken van een aan het thema gerelateerd artikel. Er is structureel aandacht voor taalbeheersing, zakelijk idioom en spreekwoorden en gezegdes. 

Werkwijze
Je wordt ingedeeld in een groep cursisten van je eigen niveau (ERK-niveau B2/B2+ of C1). Voorafgaand aan iedere lesavond bestudeer je een deel van het lesmateriaal en bereid je een aantal opdrachten voor. Tijdens de lessen krijg je instructies en uitleg van de docent en bespreek je samen de gemaakte opdrachten. Daarnaast werk je zelf aan je speek-, lees- en schrijfvaardigheid. De docent biedt je tijdens de cursus ook persoonlijke begeleiding.

Eindtoets en certificaat
De cursussen worden afgesloten met een eindtoets. Bij een voldoende resultaat ontvang je een certificaat. 

Meer informatie over deze cursus
Inleiding 
Toelating
Praktische informatie, kosten en inschrijving 

Contact opnemen

Voor informatie over inschrijving ga je naar

de webpagina Inschrijven

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)