Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Leer welke factoren een rol spelen bij de prestaties van sporters

Toelating en aanmelding

 • Toelatingseisen

  De Minor Sport en Sportpsychologie is primair bedoeld voor derdejaars VU-studenten Bewegingswetenschappen (BW) die hun kennis op het gebied van de sport en sportpsychologie willen verdiepen. Basiskennis van de inspanningsfysiologie en psychologie, zoals wordt gedoceerd in het eerste en tweede jaar van de opleiding Bewegingswetenschappen, is voorwaarde om deel te nemen.

  In beperkte mate is de minor ook toegankelijk voor derdejaarsstudenten Psychologie (WO) met VWO-niveau biologie en natuurkunde. Deze studenten volgen in periode 1 de vakken Inleiding Inspanningsfysiologie en Sportpsychologie. In periode 2 volgen deze studenten Gespreksvaardigheden en Sportfilosofie en in periode 3 Talent and Talent Identification. Deze studenten hebben dus geen keuze binnen de minor. Aangezien het hier geen universiteitsminor betreft dienen deze studenten wel toestemming bij de examencommissie van hun eigen opleiding aan te vragen. .

  WO-studenten Psychologie voldoen na het volgen van de minor Sport en Sportpsychologie aan de ingangseis voor de mastertrack Sport Psychology van de masteropleiding Human Movement Sciences.

 • Aanmelden

  Inschrijven

  Graag inschrijven voor 15 juni 2021 door een e-mail te sturen naar de coördinator van de minor: Raôul Oudejans r.oudejans@vu.nl

  Intekenen

  Vervolgens intekenen in VUnet van 15 juli tot 11 september 2021.

  In de intekenmodule kun je een minor selecteren. Als je een minor selecteert (of zodra de eventuele toestemming rond is), worden de vakken uit deze minor per periode getoond onder het tabblad ‘Voorgeselecteerde vakken’. Je kunt dan eenvoudig intekenen voor de geselecteerde vakken. Let hierbij wel op dat de voorgeselecteerde vakken per periode worden weergegeven. Je moet voor iedere periode waarin een minorvak wordt aangeboden apart intekenen.

  Als je een minor selecteert waarvoor goedkeuring nodig is, verschijnt automatisch een formulier om deze goedkeuring aan te vragen bij de Examencommissie.

Heb je vragen of persoonlijk advies nodig?

Neem gerust contact op met Raôul Oudejans.

020 5988541

0628736986