Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Weekend- en avondcursussen bij HOVO Amsterdam

Leuk dat u geïnteresseerd bent in onze weekend- en avondcursussen voor iedereen die zin heeft in nieuwe kennis. Om de geest te verrijken, de actuele ontwikkelingen beter te begrijpen of gewoon voor het plezier van leren!

HOVO Amsterdam biedt u een veelzijdig en inspirerend aanbod in zes kennisdomeinen, met programma’s van academische kwaliteit, inspirerende docenten en een levendige, goed bereikbare locatie: de VU-campus in Amsterdam. Ook bieden wij verschillende weekend- en avondcursussen aan. Hieronder een overzicht:

• Amsterdamse architectuurgeschiedenis van de 20e eeuw tot heden | avondcursus, online
    De turbulente architectonische en stedenbouwkundige ontwikkeling van Amsterdam van 1900 tot nu, van Amsterdamse School tot Zuidas.
    Startdatum: 17 januari 2024
  • Verhalen over waarheid
    Neem je (klein)kind mee naar het HOVO-kindercollege: van complotdenker tot factchecker. Iedereen zegt de waarheid te vertellen, maar toch verschilt die. Hoe bepaal je wat klopt?
    Datum: zaterdag 3 februari 2024 (kindercollege)
  • Leuk(er) oud worden - inzichten uit de positieve psychologie
    Een langer leven komt steeds meer binnen handbereik. De vraag is: hoe vullen we al die extra jaren zinvol in? Ouder worden is een kunst!
    Datum: zaterdag 3 februari 2024 (studiedag)
  • De sluier van Isis: filosofische ideeën over natuur | avondcursus, online
    ‘De natuur houdt zich graag verborgen’ is een aforisme van Heraclitus. In deze cursus volgt u de eeuwenlange wisselende interpretaties van de natuur.
    Startdatum: 8 februari  2024
  • Russische diaspora: schrijvers buiten Rusland | avondcursus, online
    Russische schrijvers ontvluchten niet voor het eerst hun land. Ontdek de ‘tegenstemmen’ van zes Russische emigrant-schrijvers uit verschillende tijdvakken.
    Startdatum: 25 februari 2024
  • Leergang: Kopstukken filosofie I - van Parmenides tot Boëthius | avondcursus, fysiek
    Maak kennis met tien beroemde filosofen uit de klassieke Griekse en Romeinse oudheid in deel I van de vijfdelige leergang Kopstukken filosofie.
    Startdatum: 27 februari 2024
  • Wereldgeschiedenis in één dag
    5000 jaar geloof, geweld, geluk en gedoe in één dag. Van de oudste beschavingen in het Oosten naar de moderne beschavingen in het Westen, en weer terug.
    Datum: zaterdag 20 april 2024 (studiedag)
  • Kunstgeschiedenis in één dag - oordelen in de kunst
    Ga mee op een dynamische reis door de westerse kunstgeschiedenis aan de hand van meningen over kunst vanaf de Klassieke Oudheid tot nu.
    Datum: zaterdag 20 april 2024 (studiedag)

Zoekt u een andere geschikte cursus, lezing of studiedag binnen uw interessegebied(en)? U kunt zich op drie manieren oriënteren op het aanbod.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.