Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Verbinding maakt verschil
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Marktplaats voor onderwijsexcursies

Op deze VU Marktplaats kun je zelf onderwijsexcursies aanbieden én je aanmelden voor die van VU-collega's. Maak kennis met vernieuwende initiatieven zoals VR-onderwijs, eigentijds toetsen en inclusief onderwijs. Alle excursies vinden plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Op onderwijsexcursie gaan bij een van je VU-collega’s geeft je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen en geïnspireerd te raken. Het is een leuke, laagdrempelige activiteit voor jou en je collega’s en het brengt je in aanraking met de vele gezichten van het onderwijs op de VU.

Het geven van een onderwijsexcursie biedt je de mogelijkheid om de onderwijspraktijk waar je trots op bent aan meer collega’s te laten zien. De deelname van onderwijscollega’s aan jouw excursie kan ook voor waardevolle nieuwe inzichten zorgen. Zo draag je én bij aan een sterke onderwijscommunity én geef je jouw onderwijspraktijk de exposure die het verdient.

Hoe werkt het?

Klik in het overzicht hieronder op een excursie voor meer informatie en om je aan te melden.

Ook een excursie aanbieden?

Heb je interesse in het aanbieden van een excursie, neem dan contact op met Hilde Remmers, onderwijsspecialist bij het VU CTL. Zij ondersteunt je graag bij het opzetten van jouw excursie.

Onderwijsexcursies 2025

Inspiratie nodig? Neem een kijkje in het archief

  • Academisch jaar '24-'25

    Organisator(en) 

    Titel 

    Omschrijving 

    R.M. Hartog Succesvolle en efficiënte thesisbegeleiding In de bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschappen begeleiden de thesisbegeleiders studenten op een efficiënte en succesvolle wijze met hun thesis door gebruik te maken van een rubrics als gespreksleidraad voor zowel de tussentijdse gesprekken als de beoordeling van de thesis. Dit helpt zowel begeleiders als studenten om het traject in te kaderen en te structureren.  
    G. Buijtenweg Virtual Reality en samenwerkend leren in anatomiewerkcolleges  In de bachelor Bewegingswetenschappen bestuderen studenten bij de  cursus Functionele anatomie bestuderen het bewegingsapparaat door middel van VR-brillen, anatomische atlassen en speciaal ontwikkelde werkopdrachten. Geert Buijtenweg vertelt je meer over de Virtual Reality-toepassing, het anatomische programma 3D Organon en de organisatie en het beheer van VR-brillen en VR-software.  

    L. Schaap 

    A. Vaes 

    Zet de eerste stap naar Community Service Learning in jouw onderwijs Binnen de Bachelor Gezondheidswetenschappen komen studenten bij de cursus ‘Geriatrie en veroudering’ in aanraking met ouderen in Amsterdam. Binnen het onderwijs wordt gebruikgemaakt van Community Service Learning (CSL), een vorm van onderwijs die studenten verbindt met partijen in de samenleving. Laura Schaap en Anouk Vaes hebben ruime ervaring met Community Service Learning en geven je concrete tips en ideeën om CSL binnen je eigen onderwijs een succes te maken.  
    A. Smienk Hoeveel stappen heb jij nodig om de collegezaal binnen te komen? (toegankelijkheid van onderwijs) De excursie ‘Hoeveel stappen heb jij nodig om de collegezaal binnen te komen?’ nodigt je uit om te ontdekken welke mogelijkheden je zelf hebt om je eigen onderwijs toegankelijker te maken. Door aan de slag te gaan met origami, een Japanse vouwkunst, verbreed je je horizon en je begrip van toegankelijkheid in het onderwijs.  
    D. Bakker  Boren met Virtual Reality Binnen de opleiding Tandheelkunde maakt Dirk Bakker, tandarts-docent (sectie digital dentistry), gebruik van Virtual Reality. Tijdens zijn onderwijs leren studenten boren in een simulator op een nagemaakt gebit van een patiënt. De studenten voeren later bij de desbetreffende patiënt een behandeling uit in de kliniek.  Zo kunnen studenten binnen de specifieke context van de patiënt, zelfstandig én op hun eigen tempo de benodigde vaardigheden leren. Tijdens de excursie deelt Dirk zijn ervaringen, krijg je praktische tips en adviezen over VR-onderwijs en leer je zelf boren in de simulator op ACTA. 

Wil je ook een excursie aanbieden?

Vanaf februari 2026 is er weer plek voor nieuwe onderwijsexcursies.

Neem contact op met Hilde Remmers. Zij denkt graag mee over de vorm en opzet van jouw excursie.

Contactpersoon

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam