Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

“We maken er een dagje uit van”

8 oktober 2024
Cursisten uit heel Nederland volgen colleges bij HOVO Amsterdam. Wim (76) en Mirjam (76) Rutten pakken regelmatig de trein vanuit Breda voor een HOVO-cursus op de VU.

“We zijn allebei leergierig en doen graag nieuwe kennis op over onderwerpen waar we nog niet zoveel van weten. HOVO Amsterdam heeft veel interessante cursussen en goede docenten. Voor ons is het gelijk een mooie aanleiding om naar Amsterdam te gaan. Vaak combineren we de colleges met een bezoek aan een museum of een goed restaurant. We maken er echt een dagje uit van”, vertelt Mirjam enthousiast.   

Samen nabespreken
“Als de cursusgids op de mat valt, zoeken we een cursus uit die we beiden interessant vinden. Dat levert zeker weleens discussie op, maar we komen er altijd uit. Met onze bèta-achtergrond hebben we verschillende cursussen over natuurkunde gevolgd. De laatste cursus van Fedde Benedictus over filosofie en natuurkunde  was pittige kost. Op weg naar huis bespreken we de cursus samen na. Gelukkig kon Mirjam mij toen uitleggen wat ik niet begrepen had”, lacht Wim.

Verruimt je blikveld
Wim: “We hebben genoten van de colleges van Bert-Jan Lietaert Peerbolte over ‘Drie geloven op een kussen’. Die uitdagende titel trok gelijk onze aandacht. De lesstof haalde je uit je comfortzone en zette aan tot nadenken. Dat geldt ook voor verschillende filosofiecursussen. Het verruimt je blikveld en laat je beseffen dat je op deze leeftijd nog steeds de vrijheid hebt om je eigen denkprocessen te volgen.”

Kinder- en flitscolleges
“Het is leuk dat HOVO ook regelmatig colleges voor grootouders en kleinkinderen organiseert. Met mijn kleinzoon heb ik het kindercollege ‘Verhalen over waarheid’ gevolgd. Het is bijzonder om samen met je kleinkind in de collegebanken van de VU te zitten”, vertelt Mirjam. “Ook de online flitscolleges zijn erg inspirerend. Zo krijg je alvast een voorproefje van wat er komen gaat. Ik kan HOVO Amsterdam bij iedereen aanbevelen. Mijn advies voor mensen die twijfelen: spring gewoon in het diepe en probeer het een keer. De VU heeft veel cursussen over maatschappelijk relevante onderwerpen. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar je steekt er altijd iets van op. Wij kijken in ieder geval alweer uit naar de nieuwe cursusgids.”  

Meer weten over de cursussen van HOVO? Ga naar de website.

Meer informatie

Ga naar de pagina Praktische informatie en contact voor informatie over aanmelding, annuleren, MijnHOVO, voorzieningen en bereikbaarheid van de VU campus, en andere praktische zaken.

Direct naar

Onderzoek Research and Impact Support Portal Universiteitsbibliotheek Persvoorlichting VU

Studie

Onderwijs Studiegids Canvas Studentenbalie

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Over ons Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam