Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU zet in op eerlijke kennisdeling via nieuw netwerk

16 juli 2024
De VU heeft de Knowledge Equity Agreement ondertekend en sluit zich aan bij het internationale Knowledge Equity Network. Dit internationale netwerk bevordert open digitale leermiddelen en open onderwijs, en versterkt de VU's bijdrage aan wereldwijde kennisuitwisseling en innovatie. “Iedereen doet mee. Iedereen doet er toe. Het wordt hoog tijd dat we verschillende perspectieven met elkaar verbinden", Jeroen Geurts, rector magnificus.

Door te focussen op open digitale leermiddelen en open onderwijs, kan de VU bijdragen aan een betere uitwisseling van kennis en innovatie in het onderwijs. Dit betekent dat de VU actief bijdraagt aan en leert van de manieren waarop kennis wordt gedeeld en toegepast in verschillende delen van de wereld, met een focus op samenwerking met het mondiale zuiden. Een initiatief dat naadloos aansluit bij het open science programma van de VU en de inzet voor toegankelijk en samenwerkend onderwijs onderstreept. 

Jeroen Geurts, rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam over het ondertekenen: “Het is niet alleen maar 'zenden' vanuit de landen die denken dat ze het allemaal wel goed voor elkaar hebben. Het is, en dat is belangrijk, ook 'ophalen'. Elk land, elke speler op het toneel, heeft eigen expertise, ervaringen, achtergronden en relevante historische en culturele context. Het wordt hoog tijd dat we die verschillende perspectieven met elkaar gaan verbinden. Iedereen doet mee. Iedereen doet er toe.” 

Deelnemen aan het Knowledge Equity Network zal de toekomstige ontwikkeling van onderwijs en onderzoek aan de VU positief beïnvloeden: het netwerk opent de deur naar strategische samenwerkingen, innovatieve onderzoeksprojecten en een bredere toegang tot kennis en ideeën.  

Meer informatie over het Knowledge Equity Network en de ondertekenaars van de overeenkomst vind je hier