Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU-NT2 Jubileumbijeenkomst

21 november 2023
Op 17 november vierden we het 60-jarig bestaan van VU-NT2 met een feestelijke bijeenkomst vol mooie presentaties en gesprekken, waarbij het thema KansenGelijkheid centraal stond.

Met trots en plezier blikte het team van VU-NT2 terug op haar rijke geschiedenis aan de VU, samen met oud-medewerkers, VU-collega’s en relaties. Wat in 1963 begon als een talenpracticum voor VU-studenten, is door de jaren heen uitgegroeid tot een bloeiend onderwijs- en expertisecentrum met taalcursussen, docentenopleidingen, leermiddelenontwikkeling en onderzoek. Onze inspirerende gasten waren onder andere Jan Hulstijn, Marijke Huizinga, Mira Maletic, Milka Yemane, Nafiss Nia en Susan Lêgene. 

Mira Maletic (directeur Bedrijfsvoering Faculteit der Geesteswetenschappen) gaf ons een inkijkje in haar eigen taalbiografie, waarin liefde voor lezen een belangrijke rol speelt. Zij benadrukte dat de beheersing van het Nederlands de sleutel is tot een nieuwe wereld. Susan Lêgene (decaan Faculteit der Geesteswetenschappen) reflecteerde op de bescheiden en zelfverzekerde aard van VU-NT2. Zij vond het mooi om te zien hoe NT2-docenten steeds zorgen voor een veilige leeromgeving, door de politiek buiten het klaslokaal te houden.

Tijdens de borrel na afloop hebben we met z’n allen herinneringen opgehaald, bijgepraat en nieuwe connecties gemaakt. Veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze bijzondere dag, niet te vergeten dagvoorzitter Fadoua Alaoui, de panelleden Janneke Waelen, Samir Achbab, Amany Shalha, Reham Zakhari en Sylvia de Groot Heupner en onze jubileumcommissie bestaande uit Annemarie Nuwenhoud, Saskia Ligthart, Laura Arnesano, Rachel Zuilhof, Daphne van der Knaap en Wilma Elsing. Op naar de volgende 60 jaar!

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)