Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

QS World University ranking 2024 gepubliceerd

28 juni 2023
In de QS World University ranking 2024 komt het internationale en duurzame karakter van het onderzoek en onderwijs van de Vrije Universiteit Amsterdam sterk naar voren.

Zo laten VU-studenten en -wetenschappers bijvoorbeeld in A Better World@VU duurzame projecten en initiatieven zien die een bijdrage leveren aan een betere wereld. De manier waarop we met de natuur en het milieu omgaan bijvoorbeeld, heeft ook invloed op onze (geestelijke) gezondheid. Bij de opleiding Geneeskunde zet een groep studenten onder de naam CO2-assistant zich in voor het voorkomen van gezondheidsproblemen door aandacht te besteden aan de relatie tussen duurzaamheid en gezondheid

De VU neemt op de QS-ranking dit jaar een 207e plek in van de bijna 1500 universiteiten. De Vrije Universiteit Amsterdam positioneert zich dit jaar het sterkst op de component sustainability (positie 95 wereldwijd). Net als bij de eerder gepubliceerde Impact Ranking van Times Higher Education wordt de maatschappelijke betrokkenheid van de VU hier benadrukt. 

QS World University ranking 2024: VU onderzoek en onderwijs  
De internationale QS World University ranking 2024 is vandaag bekend gemaakt. Dit is een jaarlijkse ranglijst van (internationale) universiteiten, gerangschikt op onder meer de kwaliteit van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek binnen de universitaire instelling. Dit wordt zowel kwantitatief beoordeeld – bijvoorbeeld via citatie impact en staf/student ratio’s, als ook kwalitatief – bijvoorbeeld via reputatie surveys onder academici. De QS-ranking richt zich op vijf aspecten: research and discovery (50%), employability and outcomes (20%), learning experience (10%), global engagement (15%),  en sustainability (5%).  

De Vrije Universiteit Amsterdam 
Al sinds de oprichting staat Vrije Universiteit Amsterdam voor waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie. De internationale onderzoekswereld staat voor omvangrijke uitdagingen, terwijl de tegenstellingen in de samenleving groeien. Door kennis van zaken, een open blik, ondernemende houding en multidisciplinaire aanpak werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Onze toppositie in onderzoek combineren we met een stevige maatschappelijke oriëntatie, wat leidt tot een uitstekende internationale reputatie. Ons onderwijs en onderzoek is verweven en sterk multidisciplinair. We richten ons daarbij op vier profielthema’s: Connected World, Governance for Society, Human Health and Life Sciences en Science for Sustainability