Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Podcast 'Nooit meer schrijven?'

12 oktober 2023
Moeten studenten (en taalleerders) nog leren schrijven nu ChatGPT er is? Kunnen we nog toetsen met schrijfopdrachten? Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het schrijven van een tekst? En kunnen we AI inzetten om van studenten betere schrijvers te maken?

In de podcastserie ‘Nooit meer schrijven?’ praat Gea Dreschler, universitair docent Engelse taalkunde en wetenschappelijk directeur van het VU Academic Language Programme, met diverse gasten over kunstmatige intelligentie (AI) en schrijfvaardigheid. In de vijfde podcast is VU-NT2 collega Camille Welie te gast. In deze aflevering zoomen Gea en Camille in op welke deelvaardigheden je nodig hebt als je een tekst schrijft. ChatGPT kan niet alles! Menselijke vaardigheden spelen nog steeds een belangrijke rol. Daarnaast vertelt Camille over een online tool die hij zelf bouwde met behulp van AI. Studenten die beter willen leren schrijven kunnen daarmee zelf aan de slag. 

Beluister aflevering 5 nu op Spotify.

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)

Let op: VU-NT2 Office is gesloten tussen maandag 29 juli en vrijdag 9 augustus 2024, dat betekent dat er geen telefoons worden aangenomen, e-mails worden beantwoord of inschrijvingen worden verwerkt.