Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Kennismaken met Saskia Ligthart en Laura Arnesano

7 december 2023
Saskia Ligthart (S) en Laura Arnesano (L) vormen samen het Marketing & Communicatie-team van VU-NT2.

Wat heb je hiervoor gedaan en hoe ben je bij de VU terecht gekomen?  
S: Voordat ik bij de VU aan de slag ging als adviseur marketing & communicatie, werkte ik in het bedrijfsleven en bij communicatieadviesbureaus, in verschillende marketing- en communicatiefuncties. Zo heb ik campagnes gemaakt voor Marmoleum (vloerbedekking), maar ook een communicatiestrategie om veilig werken in de bouw te stimuleren. Toen ik bij de VU ging werken kende ik het vakgebied NT2 niet, maar ik werd er meteen door ‘gegrepen’. Wat een mooi vak! Daarom heb ik afgelopen jaar onze docentenopleiding gedaan en geef ik nu ook zelf les, naast mijn werk voor marketing en communicatie. 
L: Voorafgaand aan mijn huidige rol heb ik twee jaar lang als contentmanager gewerkt bij een online marketing bureau in Leiden, waar ik was gedetacheerd bij Koninklijke DSM. Tijdens mijn studie aan de Hogeschool van Amsterdam liep ik stage bij de VU, waar ik Saskia Ligthart heb leren kennen. Enkele jaren later zag ik een LinkedIn-post van Saskia waarin ze op zoek was naar een nieuwe medewerker marketing & communicatie. Ik heb meteen gesolliciteerd en binnen een maand kon ik aan de slag bij de VU!

Waar bestaat je dagelijks werk uit?  
S: Dat bestaat uit adviseren over allerlei vraagstukken op het gebied van management, marketing en communicatie. Daarnaast maak ik samen met collega Laura communicatieplannen en -middelen, zoals deze nieuwsbrief. Hiervoor werken we nauw samen met de VU-NT2-collega’s. De kers op de taart was de jubileumbijeenkomst die we in november jl. hebben georganiseerd! Als NT2-docent geef ik les aan de cursisten die op de VU een taalcursus volgen, overdag of in de avond.
L: Mijn dagelijkse taken omvatten het bedenken en schrijven van social media posts, het samenstellen van nieuwsbrieven, en het up-to-date houden én optimaliseren van de website van VU-NT2.

Wat drijft jou, wanneer ben je blij/tevreden?  
S: Als we mooie verhalen hebben verteld, cursisten de juiste informatie hebben gekregen en onze relaties de weg naar VU-NT2 weten te vinden, ga ik tevreden naar huis. Als NT2-docent ben ik blij als de cursisten plezier hebben en elke les een stap verder zetten in het verwerven van de taal die ze nodig hebben om hier te wonen en te werken of studeren.
L: Mijn vreugde komt voort uit het zien van de vruchten van mijn inzet. Onlangs heb ik bijgedragen aan de organisatie van het VU-NT2 jubileumevenement, en de positieve reacties en het plezier dat iedereen had, maakten al het harde werk de moeite waard.

Wat doe je het liefste naast je werk?  
S: Ik hou ervan om met mijn gezin, familie of vriendinnen op pad te gaan of samen lekker te koken en eten. Dat delen Laura en ik! Steden bezoeken, een culturele activiteit en wandelen aan de kust doe ik ook graag. Ik woon er vlak bij, ideaal om even uit te waaien!
L: Mijn favoriete bezigheid buiten werk is padel spelen met mijn vriend. Daarnaast ben ik een echte Bourgondiër en geniet ik van lekker eten en gezelligheid!

Wat zou je tot slot tegen NT2-professionals willen zeggen, of welk advies wil je ze meegeven?  
S: Wat een prachtig vak hebben we! Daarmee kunnen we een grote bijdrage leveren aan inclusiviteit en kansengelijkheid in onze samenleving. Dat we dat blijven doen wordt in deze roerige tijd misschien nog wel belangrijker dan ooit.
L: Aan NT2-professionals wil ik graag meegeven dat de kracht van jullie werk ligt in de impact die jullie hebben op de levens van anderen. Jullie toewijding en passie voor het ondersteunen van nieuwkomers bij het leren van een nieuwe taal en het integreren in een nieuwe samenleving zijn bewonderenswaardig. Blijf geloven in de waarde van wat je doet en de verandering die je teweegbrengt.

Snelle navigatie VU-NT2

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Stuur een e-mail naar vu-nt2@vu.nl

of bel +31 (0)20 5986398 (ma-vr van 13.00 tot 15.00 uur)